15 febrer de 2023 a les 7:00

L’Oficina de Turisme de la Bisbal d’Empordà ofereix visites guiades escolars per descobrir la història dels 700 anys del mercat

|||

En el marc dels actes de commemoració dels 700 anys de mercat de la Bisbal, que s’allargaran fins al març vinent, entre d’altres activitats, l’Oficina de Turisme de la Bisbal d’Empordà ha ofert cada divendres de l’estiu del 2022 unes visites guiades a turistes centrades en l’històric mercat bisbalenc durant el segle XIV. Amb l’inici del curs, aquestes visites s’han adaptat i s’han començat a oferir a les escoles bisbalenques: amb durada de 60 minuts les visites guiades estan adaptades i dirigides a l’alumnat dels centres educatius bisbalencs, concretament des del cicle superior de primària i fins al segon curs d’ESO de secundària.

Va ser el dia 16 de desembre quan es van fer diferents visites, per part de professors i de l’equip de l’oficina de turisme bisbalenca, a l’alumnat de 2n d’ESO de l’INS la Bisbal en el marc del seu treball de síntesi, incloent la visita als 700 anys de mercat, el Castell Palau o les cases d’indians de la Bisbal, d’entre d’altres. D’altra banda, el gener passat, els divendres 13 i 20, va ser l’alumnat de 5è i 6è de primària de l’Escola Joan de Margarit el qui va fer la visita. I fins a finals de març, l’oficina de turisme es posa a disposició de tots els centres educatius de la Bisbal, oferint aquestes visites escolars gratuïtes per tal de conèixer l’origen de l’atorgament del privilegi real emmarcat en el context de la fi del Comtat d’Empúries.

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà i la Federació del Comerç de la Bisbal van engegar el març de l’any passat els actes de commemoració del 700è aniversari del privilegi de fer mercat els divendres. Aquest privilegi el va atorgar el rei Jaume II a la vila de la Bisbal sota la petició del Bisbe Pere Rocabertí el 21 de març de 1322 (1323, si es té en compte el còmput actual).

*Reserves i contacte:

  • S’accepten reserves per correu electrònic turisme@labisbal.cat, o bé trucant al telèfon de l’Oficina de Turisme de la Bisbal d’Empordà 972 64 55 00.
  • És necessari reservar amb antelació, mínim 7 dies, esmentant el nom del centre educatiu, el cicle, l’edat i el nombre total d’alumnes. Cal deixar el contacte d’una persona responsable.
  • Des de l’Oficina de Turisme es contactarà amb la persona responsable per confirmar el dia i hora de la reserva.

LOGOTIP FONS BLANC