9 març de 2016 a les 15:41

L’oficina de Turisme de la Bisbal d’Empordà rep el distintiu de qualitat turística en destinació SICTED

|

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha lliurat els distintius de qualitat turística a 63 empreses i entitats adherides al Pla de Qualitat Turística en Destinació (SICTED).

L’acte ha tingut lloc a les 10h a l’Espai del Peix de Palamós i ha estat presidit pel Sr. Joan Català Pagès, president del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Les empreses i entitats distingides pertanyen a diferents sectors turístics de la comarca del Baix Empordà: oficines de turisme, platges, restaurants, bars, guies, museus i centres d’interès, empreses d’allotjament i de turisme actiu que han superat les auditories corresponents a l’any 2015 i han renovat la distinció un any més.

Durant l’acte s’ha entregat també la nova edició de la publicació específica del distintiu de qualitat turística amb l’objectiu de captar noves empreses i fer més promoció del distintiu als visitants de la comarca. La publicació, editada en dos idiomes (català i castellà), es distribueix entre les empreses i entitats certificades, les oficines de turisme i les accions promocionals i fires turístiques que s’assisteix com a consell comarcal.

Durant l’acte s’ha fet entrega també d’un display promocional del distintiu a les empreses certificades perquè hi puguin posar la publicació del distintiu esmentada i així visualitzar més entre tots que el Baix Empordà és una destinació de qualitat.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local. Des de l’any 2004, el Consell Comarcal del Baix Empordà està treballant en la implantació del Pla de Qualitat Turística en Destinació, que persegueix la millora contínua dels serveis que s’ofereixen i dels recursos de què gaudeix el visitant a la comarca.

Aquest pla de qualitat es basa en el Sistema Integral de Calidad Turística Española en Destino (SICTED), promogut per la Secretaría de Estado de Turismo i la Federación Española de Municipios y Provincias.

El SICTED s’implanta actualment a 189 destinacions de l’Estat espanyol amb més de 8.800 empreses adherides i/o distingides.