2 març de 2023 a les 13:04

L’Oficina de Turisme de la Bisbal renova el distintiu de qualitat turística en destinació SICTED del Consell Comarcal del Baix Empordà

El passat dimecres 22 de febrer el Consell Comarcal del Baix Empordà va lliurar el distintiu de qualitat turística a l’Oficina de Turisme de Torre Maria i al punt informatiu del Castell Palau de la Bisbal, juntament amb una setantena d’entitats adherides al Pla de Qualitat Turística en Destinació (SICTED). L’acte va tenir lloc a les 11 h a Ca la Pruna de Pals i va comptar amb l’assistència del regidor David Mont-ros Ametller, qui va recollir el distintiu de qualitat de la mà del president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro i el vicepresident primer i conseller comarcal de Turisme, Xavier Dilmé.

L’objectiu d’aquestes distincions és garantir que s’ofereix el millor servei amb les millors garanties, tot perseguint la millora contínua i promovent un nivell bàsic de qualitat per a tots els serveis i recursos vinculats al turisme del Baix Empordà. Les empreses, serveis i institucions distingides pel Pla de Qualitat Turística en Destinació SICTED són anualment avaluades i renoven el seu compromís de qualitat per mitjà del compliment d’un conjunt de bones pràctiques que afecten, entre d’altres, a la gestió de les persones, l’atenció i tracte amb el client, la comunicació dels serveis, la venda de productes, la relació de proveïdors, el manteniment de les instal·lacions o la gestió mediambiental sostenible. 

Aquest pla de qualitat es basa en el Sistema Integral de Calidad Turística Española en Destino (SICTED), promogut per la Secretaría de Estado de Turismo i la Federación Española de Municipios y Provincias. El SICTED s’implanta actualment a 190 destinacions de l’Estat espanyol amb més de 13.000 empreses adherides i/o distingides. Actualment estan distingides una gran varietat d’institucions al Baix Empordà, entre elles cossos de seguretat com la Policia Local de Castell – Platja d’Aro, prop d’una quinzena d’oficines de Turisme, allotjaments rurals i apartaments turístics, càmpings, empreses de turisme actiu, guies, restaurants, museus i centres d’interès, hotels i platges.