13 març de 2015 a les 14:38

L’Oficina de Turisme de la Bisbal rep més de 9.000 visites durant el 2014

Durant l’any 2014 l’oficina de turisme va atendre a 9.171 persones que van demanar informació. Lògicament, la major part de les atencions es van concentrar durant la temporada alta, amb un total de 5.060 persones ateses per 4.111 persones durant la temporada baixa.

La procedència dels visitants continua amb la tendència dels darrers anys, amb un clar predomini dels catalans (41%). Els francesos, amb un 22%, són els segons i els espanyols són els tercers amb un 12%. La proximitat amb la frontera francesa explica la importància de les visites dels francesos a la ciutat que principalment estan interessats per la ceràmica. Per altra banda, l’oficina de turisme de Torre Maria rep més visitants internacionals que el Castell Palau, cosa que indica que l’Aigüeta continua essent un punt d’atracció turística.

La ceràmica és la principal consulta que realitzen els turistes que demanen informació concreta de la Bisbal, i representa el 47% del total de consultes realitzades de la població. Aquí també cal afegir el 6% de demandes sobre el Terracotta Museu.

El regidor de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament, Xavier Dilmé, ha destacat “la importància de poder disposar d’aquestes dades a l’hora de definir polítiques de promoció a realitzar”. Dilmé afegeix que “veiem dues actuacions que han anat en bon camí: la promoció de la marca Ceràmica de la Bisbal (la ceràmica és el motiu de més de la meitat de les visites que rebem) i que les actuacions concretes que hem fet els darrers anys al sud de França són encertades, en ser els originaris d’aquest estat els segons visitants en volum després dels catalans”.

La Bisbal compta amb l’oficina de turisme de Torre Maria, que actua com a oficina central i que està catalogada de segona categoria en base al nou reglament de la Generalitat de Catalunya. També es compta amb el punt d’informació del Castell Palau, que està obert els caps de setmana d’hivern i durant tot l’estiu, per tal de complementar l’oficina de turisme principal i obrir al públic aquest recurs patrimonial del nucli antic.