4 setembre de 2009 a les 17:19

L’Oficina de Turisme de la Bisbal valora molt positivament les visites nocturnes d’estiu que s’han fet enguany per primera vegada

El conjunt de les visites han estat seguides, en els quatre divendres que s’han ofert, per 59 persones, un nombre similar al d’altres poblacions que programen aquesta activitat. La majoria de visitants, gairebé dues terceres parts, eren de la Bisbal i rodalies. Segons el regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, “aquest fet farà que l’any vinent incidim encara més en un sector poblacional que no sempre tenim prou en compte i és molt important que és el de les segones residències situades no només a la nostra ciutat sinó també al entorn més immediat”. Dilmé afegeix que “l’any vinent alguna altra novetat introduirem a la nostra oferta estiuenca de promoció perquè la veritat és que l’acceptació de les noves iniciatives és molt bona i per tant continuarem en aquesta línia”.

La visita s’ha basat en l’explicació de fets històrics i d’alguns personatges que han deixat empremta a la Bisbal  tot i que també s’ha remarcat l’important arquitectura bisbalenca, a través d’alguns edificis emblemàtics i distintius de la Bisbal d’Empordà. L’itinerari de la visita sortia de la plaça del Castell i passava pel Pont Vell, el Portal de la Riera, el carrer de la Riera, la plaça Major, la volta de la Mel, el carrer del Call, el carrer del Raval, el carrer dels Tarongers, la plaça Benet Mercader per tornar a arribar a la plaça del Castell. L’activitat durava uns 90 minuts i al final s’oferia un pica-pica amb els productes de les diferents pastisseries de la Bisbal (Font, Graupera, Marull, Massot i Sans).