27 març de 2023 a les 12:48

L’Open Internacional Femení de la Bisbal, consolidat com el més important de Catalunya, celebra la seva 7a edició del 6 a l’11 de juny

||

L’Open Internacional Femení Solgironès de la Bisbal, amb una nova pujada de categoria, celebrarà la seva 7a edició del 6 a l’11 de juny consolidat com el més important de Catalunya. Alhora, la demarcació de Girona tornarà a ser l’epicentre del tennis femení català i estatal durant els mesos de maig i juny. I és que, a més del bisbalenc, s’hi portaran a terme, consecutivament, tres tornejos internacionals de tennis femení: i el públic podrà gaudir de jugadores de renom internacional i algunes de les millors jugadores del país. Abans de l’Open Internacional Femení Solgironès, el circuit Costa Brava Pirineu de Girona obrirà amb la disputa de la segona edició de l’ITF Pola Giverola de Tossa de Mar entre l’1 i el 7 de maig. De forma consecutiva, entre el 8 i el 14, tindrà lloc la quarta edició de l’ITF Platja d’Aro 365. I, finalment, l’Open Internacional Femení Solgironès de la Bisbal (6-11 de juny), que s’ha consolidat com el torneig més important de Catalunya en convertir-se en un WTA 125.

Aquest matí, al saló Josep Irla de la Generalitat de Girona, amb la participació d’Anna Julià, cap de la Representació Territorial de l’Esport a Girona. A l’acte, també hi ha assistit l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Enric Marquès, juntament amb Joan Fàbrega, diputat de la Diputació de Girona; Jordi Tamayo, president de la Federació Catalana de Tennis; Joan Querol, secretari general de la Real Federación Española de Tenis; Joan Manel Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà; Pedro Torres, regidor de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro; Ramon Gascon, alcalde de Tossa de Mar; Josep Maria Tura, president del Club Tennis d’Aro; Jordi Avellí, president del club Pola Giverola de Tossa de Mar i Xavier Ponsatí, president del Club Esportiu CT La Bisbal.

En la seva intervenció, Ponsatí ha recordat els inicis del torneig set anys enrere: «Qui ho havia de dir, quan vam organitzar la primera edició, que avui estariem presentant un WTA 125. Vam posar la llavor per impulsar el tennis i l’esport femení a Girona i ara altres clubs com el Pola Giverola o Platja d’Aro s’han apuntat. Vull agrair a les institucions, Generalitat, Diputació, Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i Consell Comarcal, juntament amb les federacions catalana i espanyola i els més de 50 patrocinadors que tenim. Sense tots ells no hauria sigut possible assumir l’organització del Torneig». El director del Club Esportiu CT La Bisbal també ha explicat la diferència entre un ITF i un WTA: «La gran diferència és el pressupost i nivell de jugadores. Haurem d’ampliar les pistes i doblar la capacitat de les grades. És un gran repte que podem assolir gràcies a la col·laboració dels nostres voluntaris“. Finalment, Ponsatí ha convidat a tothom a «assistir el torneig en cadira de rodes que se celebrarà la setmana anterior dins la Lliga Mapfre». 

El creixement exponencial de l’Open Solgironès Ciutat de la Bisbal
El torneig, que com cada any es disputarà a les instal·lacions del Club de Tennis la Bisbal, arriba a la setena edició amb una nova pujada de categoria que el consolida com el més important de Catalunya. Ha incrementat la seva dotació econòmica fins als 115.000 dòlars més l’allotjament. La disputa del torneig coincidirà amb la segona setmana de Roland Garros. Això permetrà que algunes de les tennistes que no aconsegueixin entrar al quadre final del torneig parisenc, es puguin apuntar al torneig internacional de la Bisbal.
En aquesta edició, el torneig comptarà amb una competició prèvia de tennis en Cadira de Rodes, que es disputarà al mateix club de l’1 al 4 de juny. Es tracta de la primera edició d’un torneig que es disputarà dins la Lliga Mapfre. Un mes abans (de l’1 al 7 de maig), tindrà lloc l’ITF Pola Giverola de Tossa de Mar, que en aquesta segona edició mantindrà la dotació econòmica de 25.000 dòlars amb allotjament inclòs i que es disputarà sobre terra batuda. Una categoria que comparteix l’ITF de Platja d’Aro –encara que aquest últim no inclou l’allotjament–, que es jugarà sobre superfície sintètica a partir del 8 de maig.