30 octubre de 2008 a les 15:09

L’Orquestra de Cambra de l’Empordà amb Joanjo Bosk presenten el disc

La Cançó Catalana, coneguda també com Nova Cançó durant els primers anys, és

sens dubte el moviment musical contemporani més important dels últims temps.

Cançons de la cançó. D’un temps, d’un país” pretén ser un sentit homenatge a la cançó d’autor i en particular a la nascuda a casa nostra, feta pels nostres cantautors i

cantada amb la nostra llengua.

L’Orquestra de Cambra de l’Empordà amb el cantant figuerenc Joanjo Bosk, revisarà unes cançons especialment triades amb l’objectiu d’emocionar i gaudir. En el repertori, amb adaptacions fetes expressament per aquest espectacle per Carles Coll i Santi Escura, no faltaran algunes de les cançons més populars de figures com LLUIS LLACH, J.M. SERRAT, Mª Del MAR BONET, etc. així com d’altres menys conegudes però de gran valor musical i literari.

La Nova Cançó Catalana donà veu i forma a uns sentiments callats per la por i la repressió, és avui un cant lliure i un exercici de memòria que estem segurs que el públic disfrutarà.

 

Joanjo Bosk

Cantant

Nascut a Figueres el 1976, és el cantant figuerenc amb més projecció de l’escena gironina. Inicia la seva activitat musical a l’any 1992, formant part de varis grups locals amb els que realitza els seus primers directes i gravacions. Vinculat fins aleshores al rock, ha actuat arreu de l’estat espanyol participant en importants

festivals del gènere, rebent excel·lents crítiques per part de la premsa i els mitjans especialitzats. Conta amb la gravació de quatre disc d’estudi amb anteriors bandes y amb un disc en solitari publicat aquest mateix any.

 

Orquestra de Cambra de l’Empordà

Premi Nacional de Música 1992

L’Orquestra de Cambra de l’Empordà (OCE) és una formació estable i professional fundada l’any 1989 a Figueres. Compta amb el suport de diverses institucions i del patrocini de diverses empreses privades.

En el seu repertori, que abraça des de la música barroca a la contemporània, presta una especial atenció a les obres de compositors catalans, que se solen programar a tots els concerts.

Ha enregistrat 12 discos compactes amb obres de Mozart, Vivaldi, Toldrà, Serra, Montsalvatge… A més, ha realitzat enregistraments per a RNE, Catalunya Ràdio, Catalunya Música i per a TV3.

Ha actuat als principals festivals de música i ha dut a terme diverses gires per l’estranger que l’han portat a actuar a 42 països dels cinc continents i a realitzar més de 2200 concerts.

El seu director titular és, des de la seva fundació, Carles Coll.