21 novembre de 2016 a les 16:21

Marc Timón guanya la 10a edició del Premi Mestre Conrad Saló de la Bisbal

El Premi Mestre Conrad Saló va tancar la seva 10a edició aquest diumenge passat al Teatre El Mundial amb doble premi per al castelloní Marc Timón Barceló. El primer premi, dotat de 1.800€, va ser per la sardana ‘Nostàlgies’ del compositor de Castelló d’Empúries, d’acord amb la deliberació presa unànimement pel jurat format per Josep Cassú, Francesc Cassú, Marcel Sabater, Xavi Molina i Eduard Prats.

Pel que fa al premi popular, dotat amb 500€, va ser escollit per votació de tots els assistents al concert. I el guardó també va ser per Marc Timón, amb la sardana ‘Amor d’àvies’. Cal tenir present que a l’edició d’enguany s’hi havien presentat un total de nou obres.

En el transcurs de l’acte també es va fer un petit homenatge a Ramon Duran Candaler, per la seva gran implicació en el món de la sardana i la vida cultural bisbalenca. Així, l’alcalde Lluís Sais li va entregar una peça de ceràmica.

Les cobles La Principal de la Bisbal, Bisbal Jove i la Cobla de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló van interpretar diverses obres durant l’acte, entre les quals hi havia les sardanes finalistes. I, per cloure l’acte, van interpretar la sardana ‘Gràcies, Ramon’, del mestre Josep Cassú.

El Premi Mestre Conrad Saló de Composició de Sardanes per a Cobla vol retre homenatge al difunt compositor. Definit com a bianual, està obert a compositors nacionals i estrangers. L’objectiu del premi sempre és facilitar la difusió de treballs pedagògics innovadors, ajudar els professionals en el camp de l’educació a millorar-ne la qualitat i facilitar-ne la renovació pedagògica. Mirant enrere, les seves edicions s’han distribuït irregularment en el temps i va tenir un parèntesi d’absència entre el 1992 i el 2008. Cal recordar que les obres presentades sempre han de ser originals i inèdites, i no poden haver estat premiades en cap altre concurs ni estrenades o interpretades públicament amb anterioritat.