8 abril de 2024 a les 6:27

María Lourdes Carlé guanya el VIII Torneig Internacional de Tennis Femení Solgironès WTA Tour 125 de la Bisbal d’Empordà

L’argentina de 24 anys María Lourdes Carlé (6a favorita i 98a de la WTA) va apel·lar a la consistència des del fons de la pista de terra batuda i va derrotar per 3-6, 6-1 i 6-2 en 1h57 la barcelonina de 24 anys Rebeka Masarova (5a cap de sèrie i 91a) en la final de la 8a edició de l’obert femení internacional Solgironès WTA 125, que es va jugar diumenge al Club Tennis la Bisbal. Carlé, semifinalista l’any passat i que mai abans no havia aixecat un títol de la categoria WTA 125, es va convertir la successora de la neerlandesa Arantxa Rus, campiona a la Bisbal d’Empordà el 2023. La pista central del club es va omplir de gom a gom per acollir la final amb prop de 1.500 espectadors, culminant així el VIII Torneig Internacional de Tennis Femení Solgironès WTA Tour 125 de la Bisbal d’Empordà.

La competició bisbalenca, que s’ha celebrat entre l’1 i el 7 d’abril, ha comptat novament amb la participació de tennistes del Top 100 de la WTA. Aquest torneig, que se celebra des de fa vuit edicions, és un dels quatre més importants de l’estat i i ha utilitzat la tecnologia Foxtenn sense jutges de línia. La competició s’ha jugat en les dues pistes principals del Club Esportiu i era obert a tothom qui hi vulgués amb entrada gratuïta.
D’altra banda, el torneig també ha mantingut una de les seves grans qualitats i atractius pel públic, que és el sistema d’arbitratge electrònic Foxtenn. És una mena de “VAR” que permet comprovar, amb tota seguretat, les pilotes dubtoses durant els partits. Aquest sistema d’arbitratge es va estrenar el 2017 i funciona amb càmeres d’alta velocitat i escàners làser que registren unes 3.000 imatges per segon i determinen exactament on bota la pilota.

Sobre el Club de Tennis La Bisbal Centre Esportiu
El Club de Tennis La Bisbal Centre Esportiu va ser fundat l’any 1985. Actualment, té uns 1.600 socis, instal·lacions de primer nivell i un ampli ventall d’activitats esportives, a part del tennis. Disposa, entre d’altres, de cinc pistes de terra batuda, dues de resina, set de pàdel, a més de pistes de futbol, bàsquet, piscina retràctil i sala de fitness i spinning. Per tot això, se situa com un referent esportiu a les comarques gironines.