23 novembre de 2010 a les 13:45

Medi Ambient reparteix 213 galledes de recollida orgànica en les parades informatives i la resta es poden recollir a la Deixalleria Municipal

L’Àrea de Medi Ambient ha calculat que prop del 25% dels domicilis disposen ja de la galleda específica per recollir la fracció orgànica i que la resta de veïns que la vulguin l’hauran d’anar a buscar a partir d’ara a la Deixalleria Municipal. Segons dades del padró, hi ha 849 domicilis (habitatges amb alguna persona empadronada) en la zona on s’inicia el servei de recollida de fracció orgànica. 
Amb la inclusió de la Guardiola, que suposa donar cobertura a 2.044 persones, poc més del 20% de la població, l’Ajuntament de la Bisbal tindrà cobert el 87% de la ciutat i només faltarà implantar-la al Nucli Antic. 
La Bisbal va generar l’any 2009 gairebé 4.500 tones de deixalles, gran part de les quals van acabar a l’abocador de Solius. Les restes de cuina i menjar, la fracció orgànica de les deixalles, representen gairebé la meitat del pes de les deixalles. L’Ajuntament de la Bisbal ja va iniciar fa uns anys la recollida selectiva al sector de la restauració i comerç, i també en alguns barris de la ciutat, com el sector sud i el marge esquerre del Daró.