30 novembre de 2020 a les 10:06

Menció especial Patrimoni per la rehabilitació del Terracotta Museu als Premis d’Arquitectura de Girona

|

Divendres passat la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) va anunciar les tretze obres guardonades en la 23a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2020. Entre les premiades s’hi troba la rehabilitació del Terracotta Museu, concebuda per Escribà-Nadal Arquitectes. L’actuació ha obtingut una menció especial ‘ex aequo’ de Patrimoni juntament amb la recuperació del castell de Montsoriu, de Castells i Marqués.

El jurat, format per les arquitectes Maria Rubert de Ventós com a presidenta, i Eileen Joy Liebman i Marta Sequeira com a vocals, les ha destacat per ser «dues obres de gran envergadura, dutes a terme al llarg de les últimes dècades, que presenten intervencions més recents, que completen els projectes». Alhora també han fet subratllat que «la reconversió de la fàbrica de ceràmica en l’espai museístic Terracotta Museu és un projecte que demostra com han evolucionat els criteris d’intervenció en el patrimoni i confirma la necessària prudència i mesura d’aquesta mena d’intervencions».

La presentació dels projectes premiats es va celebrar de manera virtual, es va comptar amb la participació de la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Àngels Ponsa; de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; de la degana del COAC, Assumpció Puig; del president de la Demarcació de Girona del COAC, Marc Riera, així com dels presidents de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont i Quim Torra. La vocal de Cultura de la Demarcació de Girona del COAC, Sílvia Musquera, en va ser la presentadora. L’acte es va poder seguir en directe a través de Televisió de Girona i del portal dels guardons. La presentació completa és accessible per a tothom en aquesta pàgina web, i també al web corporatiu del COAC.