11 agost de 2011 a les 14:27

Menuda festa, ofici solemne, la Tronada, la Promenade du Dragon, el ball de l’Hora i el ball de Festa Major, aquest dilluns, a la Bisbal

El matí comença amb partides simultànies d’escacs, a les deu, al passeig Marimon Asprer, organitzades pel Club Escacs la Bisbal. Es tracta d’una sessió de partides simultànies d’escacs a càrrec del mestre català Didier Fernández, que és l’actual campió individual absolut i de ràpides de Girona.

A dos quarts d’onze del matí comença la Menuda Festa, al parc infantil 8 de març, organitzada per Els Voltors. Vist l’èxit de la primera edició, i seguint apostant per actes de caire infantil, Els Voltors us proposen un matí de dilluns ple d’activitats per als més petits, amb inflables d’aigua i la mini festa de l’escuma. També hi haurà inflables d’habilitats per als que no es vulguin mullar i esmorzar gratuït per a tots! L’acte és per als menuts a partir de 3 anys i durarà fins a les dues de la tarda. Els Voltors recomanen portar tovallola, banyador i xancletes.

A migdia hi ha l’ofici solemne de Festa Major, organitzat per la Parròquia de Sta. Maria. Missa presidida per Mn. Carles Soler i Perdigó, bisbe emèrit de Girona. Amb la participació del Cor Carreras Dagas i Voxgrup. Missa Mater Christi (1896) de Joan Carreras i Dagas.

A les sis de la tarda, les Olimpíades de la Terra, per segon any, i amb noves proves, per equips de 4 persones, organitzades pel Casal Estel Roig, a la plaça Major.

A les set del vespre, torneig de futbol de Festa Major entre l’Atlètic Bisbalenc i L’Escala FC, al camp de futbol, organitzat per l’Atlètic Bisbalenc. A la mateixa hora hi ha el concert de Festa Major amb La Principal de la Bisbal, a la plaça del Castell, organitzat pels Amics de la Sardana i l’Ajuntament de la Bisbal. L’Agrupament Escolta les Gavarres organitza a la mateixa hora el Taller de reutilització, destinat al públic infantil, a Barraques.

A dos quarts de vuit del vespre s’inaugura la Rigotaverna, amb l’actuació d’El Último Veneno, un acte organitzat pels Geganters.

La Tronada es farà quan faltin dos minuts per dos quarts de deu del vespre al riu Daró, entre el pont Vell i el pont Nou, organitzada pels Dracs. Just quan passin tres minuts de dos quarts de deu començarà la Promenade du dragon, des del pont Vell, organitzada també pels Dracs.

A les onze de la nit, hi ha previst el ball de l’Hora, a la plaça Jacint Verdaguer, organitzat pels Geganters.

A mitjanit, es farà el ball de Festa Major, amb La Principal de la Bisbal, a la plaça del Castell, organitzat pels Amics de la Sardana. A la mateixa hora hi haurà la Taula de prevenció de salut, a Barraques, organitzat per Punt Jove de Salut i Zona Jove.