30 juny de 2020 a les 16:33

Menys restriccions horàries i més aforament: la Piscina Municipal de la Bisbal reobre el proper dissabte 4 de juliol

La Piscina Municipal de la Bisbal d’Empordà farà el tret de sortida a la temporada d’estiu el proper dissabte 4 de juliol. La reobertura de l’equipament enguany vindrà marcada per la implementació d’una normativa d’accés i ús d’acord amb les mesures que determina el Ministeri de Sanitat per a prevenir la COVID-19.

Amb tot, aquestes noves condicions van canviant amb el pas dels dies i això afecta a les restriccions horàries i a l’aforament de l’equipament. Així doncs, la Piscina Municipal podrà inaugurar la temporada sense haver de tancar al migdia i amb una capacitat semblant a l’habitual de cada any. Això sí: s’incrementaran les mesures de neteja i higiene de la instal·lació i es tindrà cura de no permetre aglomeracions en espais tancats, com els vestidors.

Amb motiu d’aquests condicionants, durant el període de casals d’estiu (fins a mitjans d’agost) la Piscina Municipal romandrà oberta al públic en general de dilluns a dijous de 13h a 20h. Els divendres l’horari d’accés del públic general serà l’habitual d’11h a 20h, i els caps de setmana també es mantindrà l’horari habitual: de 10h a 20h. És a dir, les úniques restriccions horàries que afectaran al públic general seran de dilluns a dijous (fins a mitjans d’agost) en la franja horària d’11h a 13h, que quedarà reservada als infants dels diferents casals d’estiu. Aquestes restriccions, però, també es poden veure modificades segons l’evolució de la pandèmia.

Aquests dies s’està treballant en enllestir les tasques de manteniment pertinents (que enguany s’han hagut de posposar a causa del confinament), alhora que s’apliquen les recomanacions per a la reobertura de les piscines després de  la crisis de la Covid-19 emeses pel Ministeri de Sanitat. Així, si bé la Piscina Municipal de la Bisbal d’Empordà obrirà novament les seves portes dissabte vinent, la temporada d’estiu s’allargarà fins al diumenge 13 de setembre de 2020. Durant aquest període tothom que vulgui gaudir de l’equipament ho podrà fer seguint les recomanacions establertes. 

Així, tant les persones usuàries fixes de temporada (amb una quota individual o familiar), com les persones usuàries no fixes de temporada, s’hauran d’inscriure anualment a partir d’enguany. La sol·licitud d’alta (adjunta a aquesta publicació) s’haurà de formalitzar per registre d’entrada telemàticament a través del web municipal (instància genèrica) on, a més d’omplir els camps especificats, s’hi haurà d’adjuntar el formulari d’alta. També es pot fer el tràmit presencialment a les oficines de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà (demanant cita prèvia al telèfon 617 562 615). A partir del 4 de juliol, data d’obertura de les instal·lacions, es podrà demanar la tramitació dels abonaments de temporada a la mateixa piscina municipal. Tots els pagaments efectuats a la piscina, tant d’abonaments com d’entrades puntuals, s’hauran de fer obligatòriament amb targeta de crèdit.

En el cas de voler-se donar de baixa del servei no serà necessari fer res: enguany només es comptaran com a abonades les persones que així ho expressin i donin el seu consentiment. Cal tenir present que totes les mesures exposades poden ser modificades al llarg de la temporada en funció de l’evolució de la pandèmia de la Covid-19. Des del consistori es demana disculpes per les molèsties que aquestes mesures hagin pogut o puguin ocasionar i es prega restar amatents a futures actualitzacions.