3 maig de 2011 a les 8:13

Més de 20.000 persones passen per la XXI Fira Mercat al Carrer de la Bisbal

L’Ajuntament de la Bisbal ha valorat positivament la XXI Fira Mercat al Carrer de l’1 de Maig després que aquest cap de setmana visitessin la Bisbal més de 20.000 persones, segons estimacions de la Policia Local. L’organització ha destacat el bon resultat de l’Espai de Fireta, a la plaça del Castell, i dels tallers de ceràmica que es van desenvolupar a Torre Maria.

Segons el regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, “la valoració és del tot positiva, tant pel que fa el nombre d’assistents com d’acceptació de les noves activitats. Hem mantingut l’esperit original de la fira, una fira d’ocasió, però l’hem anat complementant cada any perquè el visitant sempre hi trobi alguna cosa nova”.

L’organització de la fira ha valorat com a especialment positiva una de les novetats de l’edició d’enguany, l’experiència de l’Espai de Fireta, dedicat a joves fins a 18 anys i a associacions de pares i mares. En destaquen, més que el resultat econòmic en si, els valors educacionals del fet que fossin els mateixos joves els que s’encarreguessin de gestionar els seus espais, la selecció d’objectes i la gestió econòmica de la parada.D’altra banda, també han obtingut un bon resultat, sobretot per la participació, els tallers de ceràmica que es van desenvolupar als jardins de Torre Maria, on hi havia la 3a Mostra de Ceràmica de la Bisbal. Els participants van tenir l’opció de pintar sobre rajoles de ceràmica, fer objectes amb el torn o bé fer creacions amb la tècnica de rakú.

El fet que aquest any no plogués també va contribuir a que hi hagués una bona afluència de visitants als diferents espais de la fira, tant al Nucli Antic, on hi havia parades de botiga al carrer i de marxants; com al passeig Marimon Asprer, amb parades de marxants, atraccions infantils i l’espai d’art; com sota les Voltes, no hi havia parades i també la mostra de la feina de les puntaires. Les parades de l’Aigüeta i la mostra de ceràmica de Torre Maria i la 3a Fira de Vehicles d’Ocasió completaven els espais d’exposició d’aquest 1 de maig. Precisament, la impressió dominant entre els concessionaris de vehicles que hi van participar és que havia estat més profitosa pel que fa les vendes que en l’edició anterior.