Per poder fer aquests 35 partits s’ha dividit la pista del pavelló en tres camps de joc de korfbal i s’han fet sis partits a cada pista en cada una de les dues jornades que s’han celebrat. La primera es va fer dijous al matí, amb els alumnes de cinquè, i la segona s’ha fet aquest divendres, amb els alumnes de sisè. En la primera jornada hi van prendre part 121 alumnes (71 del Joan de Margarit, 25 del Mas Clarà i 25 del Cor de Maria) i en la segona 106 (55 del Joan de Margarit, 25 del Mas Clarà i 26 del Cor de Maria).
La jornada ha estat organitzada pel Consell Esportiu del Baix Empordà, el Patronat Municipal d’Esports, la Federació Catalana de Korfbal i el Consell Comarcal del Baix Empordà. També hi ha col•laborat la Unió de Consells Esportius de Catalunya, la Diputació de Girona, Caixa Penedès i el Departament d’Ensenyament així com la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.
El corfbol o korfbal és un esport d’equip jugat entre dos equips que cerquen introduir una pilota dins d’una cistella. Els equips són mixts, formats per quatre homes i quatre dones, i l’àrea de joc es divideix entre les zones d’atac i defensa. El corfbol manté certes similituds amb el bàsquet, tot i que de fet es considera una evolució del ringboll suec (ringball en anglès) amb influències d’aquest. El corfbol es basa en els principis de la cooperació, la no violència, la no especialització, l’habilitat i la coeducació. És un dels exemples més clars de les possibilitats d’evitar la segregació per sexes a l’esport.
El corfbol va arribar a Catalunya l’any 1980, on ràpidament va començar a expandir-se. Aquell mateix any, gràcies a un curs de monitors, van néixer els dos primers equips en dos col•legis de Terrassa(Vallès Occidental): el Liceo Egara i el Pere Viver. La Federació Catalana de Korfbal va obtenir l’estatus de membre provisional de la IKF l’any 1997, i el seu ple reconeixement el 29 d’octubre de 2005.