23 abril de 2014 a les 13:40

Més de vint mil persones visiten la segona edició de la Fira Artesana de la Bisbal

|||

Hi han participat 50 artesans d’arreu de Catalunya

El passeig Marimon Asprer de la Bisbal va ser el marc, divendres i dissabte, de la segona edició d’Artesana, fira d’Artesania i Ceràmica de la Bisbal. Durant tots dos dies, i especialment el divendres, hi va haver una gran afluència de públic, quantificat per la Policia Local amb més de 20.000 visitants. La fira va comptar amb la participació de 50 artesans d’arreu de Catalunya que oferien una mostra de qualitat de productes artesans no alimentaris: ceràmica i terrissa, joies, cistelleria, teixits… 

El regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, ha expressat la seva satisfacció “per l’èxit de la fira, que és també un èxit d’un sector -l’artesà- estratègics per a la nostra ciutat, especialment enguany en què el pes de la ceràmica de la Bisbal era destacat ”. Segons el regidor, “l’aposta que vam fer en favor de la qualitat s’ha demostrat com un element positiu respecte altres fires d’artesania, i ha estat molt valorat tant pels visitants com dels mateixos expositors”.

La Bisbal d’Empordà, vinculada principalment a l’artesania de la ceràmica, és un dels centres capdavanters de Catalunya, i per aquest motiu, la ciutat és una de les dotze zones declarades oficialment d’interès artesanal. La fira que s’organitza bianualment vol ser una fira de referència del sector de l’artesania i la ceràmica a Catalunya. Els expositors estaven acreditats com a artesans per l’Àrea d’Artesania del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya. 

Gran participació en les activitats organitzades

La fira va oferir diversos tallers vinculats amb l’artesania i la ceràmica. Es van fer demostracions participatives de torn on els nens podien tornejar ceràmica i també tallers de modelatge de ceràmica i de vímet. Durant el divendres es va realitzar una espectacular peça de ceràmica de grans dimensions i també una peça de vímet, que es va anomenar el “brunyol” de vímet de l’Empordà. Igualment, es van fer demostracions de miniaturisme i de joieria.

Durant la fira també va tenir lloc un concurs de torn, amb la participació de 8 ceramistes professionals. El concurs va consistir amb tres proves diferents, aixecar un cilindre, realitzar un plat i crear el major nombre de peces seriades d’acord a una peça model. El guanyador va ser Jesús Prats, ceramista de Llambilles.

Per altra banda, la Federació del Comerç, amb la col•laboració de l’Ajuntament, van organitzar tot un conjunt d’activitats a l’eix comercial de la ceràmica, al carrer de l’Aigüeta, el qual es va engalanar i enjardinar. Cal destacar el trenet turístic, promogut per la Federació del Comerç de la Bisbal, va ser una de les activitats més concorregudes de la fira, ja que al llarg dels dos dies va portar més de 1.400 persones des del passeig Marimon Asprer cap als diferents espais d’interès turístic i comercial de la ciutat.

Trobada “Instagram your City”

El divendres matí, amb motiu de la fira Artesana,  es va realitzar la trobada Instagram your City a La Bisbal d’Empordà amb més de 120 participants. Aquest concurs hi podien participar totes les fotos publicades entre el 18 i el 19 d’abril amb les etiquetes #InstaLaBisbal #InCostaBrava #FiraArtesana i #Emporda. Totes les fotografies havien de ser fetes amb dispositius mòbils i han de contribuir a difondre els atractius de La Bisbal d’Empordà i de la marca «Costa Brava» de forma creativa i original, ja siguin fotografies detallistes o més genèriques. Finalment, s’han recollit més de 800 fotos de la Bisbal preses des de dispositius mòbils.