19 febrer de 2020 a les 15:44

Més d’un miler d’alumnes participen al Carnestoltes Escolar de la Bisbal d’Empordà

|||

Ja ha començat el Carnestoltes bisbalenc: aquest matí els carrers de la Bisbal han acollit la cercavila escolar amb més d’un miler d’alumnes. Organitzat per les AMPAs, el Carnestoltes Escolar enguany ha comptat amb la participació de l’Escola Joan de Margarit, el Col·legi Cor de Maria, l’Escola Empordanet, l’Escola Mas Clarà i la Llar d’Infants Municipal El Tren Petit. Submarinistes que netegen el fons marí, espantaocells, contenidors de reciclatge, manifestants dels Fridays for Future o piles recarregables: les disfresses que desfilaven aquest any havien d’estar relacionades medi ambient. La celebració també ha comptat amb l’assistència gent gran de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu, que, un any més, han sortit del centre bisbalenc per ser-hi presents. Ja es pot reviure la jornada a través de les imatges cedides pel bisbalenc Xevi Codolà (vídeo i fotografies).

Així, el recorregut s’ha iniciat a les 10.15 h a partir de cadascuna de les escoles participants, tot fent ressonar els tambors dels alumnes que toquen instruments. S’han trobat a les 10.30 h al carrer Ample d’on ha encarrilat la rua pels carrers del casc antic: plaça Jacint Verdaguer, plaça Germans Sitjar, plaça Major i, finalment, ha acabat a la Plaça del Castell. La culminació ha estat amb un espectacle d’animació infantil a càrrec del bisbalenc Albert Such, que s’ha allargat fins vora les 12 h del mig dia.

Aquest acte ha estat possible gràcies a la complicitat de les direccions de les diferents escoles, les AMPAs i l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal, que han treballat conjuntament per aconseguir-ho. La recuperació d’aquesta cercavila -que s’havia fet durant molts anys- es va fer l’any 2017, durant la celebració del 50è aniversari de l’Escola Joan de Margarit.

La continuació del Carnestoltes bisbalenc d’enguany
La celebració continuarà  el dissabte 22 de febrer amb el Carnestoltes Popular de la Bisbal, organitzat per AEIG les Gavarres. Començarà a les 16h30 a la plaça del Castell i es dinamitzarà amb una actuació d’animació infantil (en cas de pluja, se celebraria al Pavelló Firal en el mateix horari). Finalment la gran jornada carnavalesca d’enguany serà el dissabte 29 de febrer, amb el vermut musical de la Colla Sense Vàlvules, la Rua de Carnestoltes i la Festa de Carnaval de la Bisbal, organitzada per l’entitat Els Voltors. Es pot consultar més informació del Carnestoltes bisbalenc d’enguany a través d’aquest enllaç.