11 gener de 2023 a les 16:44

Més d’un miler de persones han visitat l’exposició ‘Quim Tor. 40 anys captant història’ al Castell Palau de la Bisbal

|

Com a preludi de la Festa Major de la Bisbal, el mateix 14 d’agost, enguany es va inaugurar l’exposició ‘Quim Tor. 40 anys captant història’, un viatge fotogràfic a la vida social, cultural i esportiva de les últimes quatre dècades de la Bisbal d’Empordà. La mostra ha estat instal·lada al Castell Palau de la Bisbal d’Empordà fins el 8 de gener i ha estat visitada per més d’un miler de persones. En aquest sentit, l’Ajuntament fa molt bona valoració d’una mostra configurada per més de 900 fotografies del fotògraf bisbalenc, que, a més, ha fet diverses visites guiades a l’exposició.

Quim Tor, amb el seu ull despert darrera la càmera, va seleccionar un total de 917 fotografies d’entre més de 20.000 que acumula al seu fons. Festes Majors, el Correfoc, personatges entranyables, l’Aplec de la Sardana, la diada de l’Onze de Setembre, el vell Foment Catòlic, l’evolució de la ciutat…  Quim Tor. 40 anys captant història, doncs, ha estat una mostra d’història contemporània de la ciutat, recollint moments que han despertat records i sentiments a bisbalencs i bisbalenques que han viscut una època passada i descobert algun fet que potser també desconeixien.

Malgrat no haver nascut a la Bisbal, Quim Tor i Prunell, fa quasi cinquanta anys que hi viu, essent partícip de la vida local. «He tingut la sort de treballar fent fotos, el que més m’ha agradat a la vida, i això suposo que es reflecteix en el resultat de la feina», va explicar Tor. «La meva professió ha fet que em veiés implicat en molts dels fets socials, culturals i esportius que s’hi ha anat desenvolupant al llarg dels anys», va afegir.