20 octubre de 2023 a les 14:17

Més d’una quarantena d’activitats, prop de 50 editorials i 180 metres d’aparador de llibres a la 6a fira Indilletres

Debats, conferències, tertúlies, contacontes, teatre, concerts el lliurament del V Premi Llucieta Canyà de Crítica Literària publicada i moltes presentacions de llibres (més d’una vintena). Un total de 46 editorials independents d’arreu dels Països Catalans, tres llibreries bisbalenques, tres biblioteques, una tarda dedicada a Jacint Verdaguer que inclou la preestrena en exclusiva a les comarques gironines del documental Canigó 1883 dirigit per Albert Naudín i una trentena d’activitats programades configuren la sisena edició de la fira del llibre Indilletres que se celebra el primer cap de setmana de desembre a la Bisbal d’Empordà: el dissabte 2 i el diumenge 3 de desembre, amb una breu prèvia el divendres al vespre. La fira de llibres bisbalenca torna a ubicar-se a l’espai del Pavelló Firal de la Bisbal, que es complementarà novament amb el Teatre Mundial i la Biblioteca Lluïsa Duran, que acollirà les presentacions de llibre.

Aquest matí s’ha presentat la nova edició en una roda de premsa a les Voltes d’en Galí, enmig del mercat setmanal, amb la participació de l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Òscar Aparicio; la regidora de Cultura, Eva Rovira; els membres de l’organització d’Indilletres, Xavier Cortadellas i Judit Pujadó, i una actuació de glosa de la mà de Mireia Mena i Guillem Ballaz.

«La programació d’enguany, novament desacomplexada i diversa, inclou un ampli ventall d’activitats que transcendeixen estricament la literatura», ha destacat l’organització. I és que, sense anar més lluny, la presentació de la sisena edició anirà a càrrec del cineasta Albert Serra, guionista, director i productor de cinema català considerat un dels contemporanis més destacats a escala internacional.

Arrencarà així una edició que, a més d’acollir una vintena llarga de presentacions de llibres organitzades per algunes de les editorials que participen a la fira, aposta per propostes d’interès cultural que giren entorn de la construcció i la història del país i de temes d’actualitat, com ara la creació en el temps de la intel·ligència artificial o un debat sobre els premis literaris en l’ecosistema català. L’organització convida a tothom a participar en aquests debats amb la voluntat de fer una cultura més participativa i més oberta. Es poden consultar tots els detalls de la programació d’enguany a través del web de l’entitat organitzadora.