16 febrer de 2023 a les 10:33

Més d’una vintena d’estudiants han treballat a l’Ajuntament de la Bisbal a través de la formació dual

Aquest any ja en fa sis que l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà aposta per la formació dual per incorporar estudiants a les diverses àrees del consistori. Va ser el juny passat quan es va fer el relleu a les tres persones del curs 2021-2022 i es van incorporar tres nous estudiants. Amb aquests, des del 2017, l’Ajuntament de la Bisbal ja ha incorporat un total de 22 estudiants via formació dual.

Les darreres incorporacions van ser dues persones procedents del Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) d’Integració Social, que pivoten entre les àrees d’Ensenyament, Gent Gran i Joventut i Igualtat; Alhora, una persona del Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) d’Atenció a Persones en Situació de Dependència, que pivota entre l’Escola Bressol El Tren Petit i la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu. A més, a d’altres cursos l’Ajuntament de la Bisbal també ha incorporat estudiants procedents del CFGM de Jardineria i Floristeria i del CFGM de Terrisseria: les incorporacions d’ambdues formacions van ser promogudes pel mateix consistori de la mà de l’INS la Bisbal.

Per tal de donar resposta a les necessitats del mercat laboral, la formació professional dual aposta per augmentar la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses o institucions, en el procés formatiu de l’alumnat. L’alumne/a rep part de la formació en el centre de formació professional. L’altra part l’obté mitjançant les activitats formatives i productives en l’empresa. La flexibilitat organitzativa de la formació professional permet acordar, mitjançant un conveni entre el centre i l’empresa o institució, aquesta distribució de la formació. Es pot consultar més informació a través d’aquest enllaç.