6 juliol de 2021 a les 12:39

Miquel Serra i Paul Fuster enceten el fITM 2021: tots els dimecres de juliol als exteriors del Terracotta Museu

|

Un any més, els dimecres de juliol torna el cicle de concerts de la Bisbal d’Empordà. Consolidat als exteriors Terracotta Museu i mantenint un acrònim fITM ben vàlid, el cartell del IX Festival Internacional del Terracotta Museu ve configurat per noms com Núria Graham, Joan Colomo, Pol Batlle & Rita Payés, Sam Berridge, Vàlius, Pau Piripau, l’habitual DJ Diego Armando, Paul Fuster i Miquel Serra. Aquests dos darrers encetaran l’edició d’enguany aquest dimecres vinent, 7 de juliol. Un any més, cada dimecres de juliol, dobles concerts, servei de bar i sopars a la fresca (enguany a càrrec de Can Pep de Salt), tornaran a omplir els exteriors del Terracotta Museu.

El tret de sortida Festival Internacional del Terracotta Museu 2021 serà demà, dimecres, a les 20 h, amb l’actuació del manacorí Miquel Serra que presentarà l’àlbum ‘Cançons de Joan Serra’, de peces del seu enyorat germà (prèviament haurà escalfat motors a la terrassa del Mar de Tasmània, a les 17.30 h, amb la presentació del seu llibre de contes ‘Pendent que arribin els conqueridors’, amb al col·laboració de la Siglantana). Clourà la nit Paul Fuster, músic que no necessita presentacions i que, des que a tombants del segle passat va tornar a la Catalunya natal dels pares, provinent d’Estats Units, s’ha fet un lloc molt especial a l’escena indie nostrada i de molts altres indrets, amb un caràcter i sonoritats pròpies, Paul Fuster actuarà amb la seva banda original de fa més de dues dècades. 

El cicle de concerts bisbalenc consolida el seu trasllat als exteriors del Terracotta Museu, deixant enrere els Jardins de Torre Maria que van acollir la proposta durant 7 juliols, de del 2013. El Festival Internacional del Terracotta Museu, que ja ha esdevingut una cita imprescindible de l’estiu a les comarques gironines, amb voluntat de creixement, d’oferir una bona programació i millors condicions als artistes, l’organització també referma la seva aposta per mantenir els concerts de pagament. Enguany, novament amb l’aforament limitat, es poden adquirir entrades anticipades per cada dimecres a 10 euros (a taquilla en val 12), alhora s’ofereix un abonament de 32 euros per assistir-hi tots els dimecres. Ja estan disponibles a través del web del fITM: www.fitm.cat

Un cartell eclèctic i divers
La que serà la novena edició del fITM combina propostes emergents amb d’altres més consolidades. I és que el cicle acollirà la presentació empordanesa amb banda completa del nou àlbum de Joan Colomo;  la presentació de ‘Marjorie’ de Núria Graham acompanyada del grup complet i el bateria bisbalenc, Aleix Bou; o un dels duets de més nomenada del moment: Pol Batlle & Rita Payés. Cal fer esment, també, de vàlius (acompanyats de Carlota Serrahima), el duet punk que recentment ha ressonat a tots els timpans amb l’anunci de Xibeca, que han estat a tot arreu i celebren el seu desè aniversari amb l’EP ‘Obligacions’. I sense oblidar a Sam Berridge, que vingut de l’est d’Anglaterra presentarà el seu àlbum debut reflectint la innocència pastoral de la seva infància i les cançons líriques que li van permetre guanyar-se la vida a Londres. I, de més a prop, de Parlavà, Pau Piripau, que desembolcallarà la psicodèlia del seu primer álbum en solitari on busca recollir les vivències que més l’han marcat i també la seva actitud al món: ‘Pau al món’. I, òbviament, tampoc hi podia faltar la sessió de cloenda de la mà del DJ Diego Armando, l’alter ego del bisbalenc afincat al Clot de Barcelona, Xavier Riembau, que tornarà a demostrar que la música no en sap res de gèneres: es tracta de fer ballar al personal.

*Foto: Anna Pascual