23 gener de 2020 a les 17:40

Missatge de l’alcalde Enric Marquès i imatges dels efectes del temporal Glòria a la Bisbal

|||

Avui, després d’uns dies d’alerta per possibles inundacions, vent i neu a causa del temporal Glòria, sembla que podem dir, amb alleujament, que la nostra ciutat ha passat ben fluix. Tot i això, cal recordar que encara estem en situació d’ALERTA a tota la comarca i hem d’estar disposats a donar tot el suport que calgui als municipis de la zona del Baix Ter, que és on hi ha hagut més afectació.

Aquests dies hem viscut el problema del subministrament d’aigua a la nostra ciutat. Si bé és cert que les fuites que van provocar els talls en el subministrament poden ser a causa de les inclemències del temps d’aquests últims dies, també hem de ser conscients que tenim la xarxa d’aigua i clavegueram que tenim, fruit de molts anys de no fer-hi manteniment. Les coses són com són, i en aquest cas, són així.

Dit això, cal agrair als operaris de l’empresa Sorea la seva dedicació i el seu esforç per solucionar els problemes d’abastament d’aigua a tot el municipi, i, també, la feina de la Policia Local, els treballadors de l’Àrea de Serveis i els Voluntaris de Protecció Civil durant tots aquests dies.

Ara, però, durant unes hores, haurem de tenir en compte que no podrem utilitzar l’aigua que arriba a les nostres llars per beure i cuinar, tot i que sí per a la resta d’usos que en fem normalment. És un petita molèstia deguda també a les inclemències del temps d’aquests últims dies, però esperem que se solucioni durant les properes hores.

Gràcies a tots i a totes per la vostra actitud cívica i respectuosa amb les decisions que s’han hagut d’anar prenent tots aquests dies d’alerta, i per la paciència i disposició amb què heu encarat els incidents que han anat sorgint. 

Seguim!

Enric Marquès Serra
Alcalde de la Bisbal d’Empordà

*Vídeo i imatges i vídeo cedides pel bisbalenc Xevi Codolà.