24 octubre de 2020 a les 9:41

Missatge del director de l’Àrea Bàsica de Salut de la Bisbal d’Empordà a la ciutadania

Actualment la situació de la pandèmia de coronavirus al municipi de la Bisbal és preocupant, amb un índex de contagi en increment exponencial i amb risc de col·lapsar els serveis sanitaris. M’he atrevit a enviar aquest missatge d’alerta perquè el millor mitjà de control és la conscienciació per part de la ciutadania de la importància que té el seguiment estricte de les mesures que tots coneixem:

1. Ús de mascaretes adequat fora del domicili.

2. Respectar la distància de seguretat.

3. Rentar-se les mans amb freqüència.

4. Distanciament social, eliminar reunions fora d’àmbit familiar.

5. Si tens símptomes queda’t a casa i contacta amb el centre de salut.

6. Seguiment estricte de l’aïllament domiciliari de totes aquelles persones positives. 

7. Utilització correcta dels serveis sanitaris, perquè d’aquesta manera es pugui actuar sobre tots aquells problemes urgents i relacionats amb la pandèmia de SARS-COV-2.

Per part de les administracions públiques i els serveis sanitaris es prendran totes les mesures necessàries per poder solucionar el problema: utilització de nous mètodes diagnòstics, seguiment dels pacients positius, intensificar la informació a la població mitjançant reunions amb referents, associacions i grups d’interès per aconseguir alinear a tot el municipi amb l’objectiu comú de poder tallar la cadena de transmissió comunitària i protegir a la població sensible dels efectes que provoca la infecció.

Es demana fer un esforç individual i col·lectiu durant les pròximes setmanes: és el principal tractament per evitar una situació que podria ser fatal. Cap ordre ni mandat pot fer front a l’expansió del coronavirus i als seu efectes, només el respecte per la nostra vida i la de tots aquells que ens envolten canviarà els efectes d’aquesta malaltia.

José Miguel Villar Marqués
Director ABS La Bisbal d’Empordà

*A través dels documents adjunts a la publicació es pot consultar el mateix missatge escrit en castellà.

*Es pot consultar tota l’actualitat sobre la pandèmia de Covid-19 a través d’aquest enllaç al Canal Salut de la Generalitat de Catalunya.