13 juliol de 2018 a les 11:37

Monjoc i Rulduà Ceràmica guanyen el 1r Concurs d’Aparadors dins la XXIII Fira de Circ al Carrer

|||

El 1r Concurs d’Aparadors dins la XXIII Fira de Circ al Carrer ja té guanyadors: el lliurament de premis es va fer dissabte passat en el marc del II Mercat de Nit al Terracotta Museu. D’una banda, el 1r guardó, el Premi Fira de Circ (dotat amb un pack de dues entrades per a tots els espectacles de pagament de la 23a Fira de Circ al Carrer, dues samarretes i la placa distintiva) va ser per a la botiga Monjoc. D’altra banda, 2n guardó, el Premi Federació de Comerciants (dotat amb un sopar per a dues persones al restaurant La Cantonada i la placa distintiva) va ser per a Rulduà Ceràmica. Cal tenir present que les plaques distintives han estat dissenyades per l’artista Joan Raventós, de l’Estudi Raventós. El jurat va estar format per Marcos Pacheco, com a artista local; per l’organització de la Fira de Circ al Carrer; i per la regidora Gemma Pascual.

La Federació de Comerç de la Bisbal d’Empordà i la Fira de Circ al Carrer van convocar el 1r Concurs d’Aparadors el maig passat. Enguany hi han hagut 3 botigues participants i un dels objectius és ampliar la xifra a la propera edició. La temàtica dels aparadors participants havia d’anar relacionats amb el que envolta la Fira i el món del circ: l’organització facilitava 3 cartells de la Fira (com a màxim) per participant i, com a mínim un, s’havia d’utilitzar decorativament. 

La iniciativa pretén fer totalment visible a les botigues i establiments de la Bisbal d’Empordà, que, per participar-hi, des del 29 de juny els negocis participants havien de tenir muntada la decoració dels aparadors. Les bases i els premis del concurs per a participar-hi es podien consultar a través del web dels dos col·lectius convocants. El concurs ha tingut un procés de selecció del millor muntatge: un jurat format per representants de la Fira de Circ al Carrer i de la Federació de Comerç va visitar tots els establiments participants i n’escollirà el guanyador. 

Aquesta iniciativa neix arran de l’estudi d’impacte realitzat durant l’edició 21ª de la Fira de Circ al Carrer, on s’indicaven diferents punts a potenciar: un d’ells era crear sinergies amb el comerciants i restauradors locals. Amb aquesta proposta s’intenta dinamitzar el comerç de la ciutat, coincidint amb un dels esdeveniments que atreu milers de visitants. A la vegada pretén potenciar l’ambientació de la Bisbal durant els dies de la Fira de Circ al Carrer.