14 març de 2016 a les 12:09

National Geografic prepara un reportatge sobre Catalunya amb la Bisbal d’Empordà com una de les seves localitzacions cabdals

|

El redactor Gabin Haines de la prestigiosa revista de viatges National Geographic Traveler visita la Bisbal d’Empordà amb motiu del reportatge que elaborarà per encàrrec de la revista titulat inicialment “From the slopes to the beach”.

National Geographic Traveller és una de les principals revistes de viatges del Regne Unit, que destaca per la narració detalallada d’autèntiques experiències viscudes pels seus periodistes de viatges. La revista, de periodicitat mensual i adreçada a persones entre 35 i 50 anys, vol inspirar als lectors a descobrir el món per si mateixos a través de la cultura i persones fascinants.

El reportatge versarà sobre l’interès en conèixer tradicions de casa nostra i també en obtenir testimonis de persones arrelades a la nostra terra. En aquest sentit, Haines ha visitat un taller de ceràmica de la Bisbal d’Empordà, on s’ha enfangat les mans per fer una peça i ha quedat sorprès de tot el procés artesanal que hi ha darrera de cada producte certificat sota la marca d’autèntica ceràmica de la Bisbal d’Empordà i de la varietat de productes ceràmics que es produeixen a la ciutat.

Haines també ha passejat per les botigues de l’Aigüeta i el centre històric i ha tastat la gastronomia empordanesa en un dels seus restaurants. Abans de marxar de la ciutat, ha comprat una tassa i satisfet de l’experiència ha afirmat “cada dia quan agafi aquesta tassa única i begui el cafè pensaré en Catalunya i l’autèntic treball manual pacient del ceramista que l’ha fet”.

Des de la baixa edat mitjana la ceràmica ha estat i és el motor econòmic de la Bisbal d’Empordà. L’autèntica ceràmica de la Bisbal, tant la utilitària com la decorativa, es reconeix fàcilment pels colors vius que hi predominen, com també per l’acabat vidriat de la majoria de les peces.

La marca “Ceràmica de la Bisbal” és un distintiu d’origen i qualitat que protegeix els productes ceràmics fets a la Bisabl i als municipis del seu entorn dels que no ho són.

Prèviament a aquest recorregut per la capital de la ceràmica, ha visitat el Pirineu de Lleida i ha continuat la seva visita a la Costa Brava fins arribar al mar amb l’objectiu de conèixer aspectes culturals, gastronòmics i d’identitat del nostre territori.

Està previst que aquest reportatge es publiqui el proper mes de juny. Aquest viatge ha estat organitzat pel Patronat de Turisme de la Costa Brava Girona amb la col·laboració de l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i altres organismes i empreses del territori.