11 juny de 2019 a les 10:31

Netejar el Daró, celebrar el Dia de la Igualtat i més jocs als parcs infantils: les tres propostes més votades del CIM

|

Netejar el riu Daró, celebrar el dia de la Igualtat i incorporar més jocs als parcs infantils. Són les tres propostes que l’alumnat del 5è curs de primària de les escoles de la Bisbal va votar democràticament, partint de totes les propostes sorgides al Consell d’Infants Municipal. El Consell d’Infants de la Bisbal d’Empordà (CIM) és un òrgan de participació de les nenes i els nens de 6è de primària de la ciutat on poden exercir el seu dret a reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar al Plenari Municipal les seves propostes, amb la finalitat de contribuir a millorar la seva ciutat.

Aquest curs els i les regidores del Consell d’Infants han treballat colze a colze amb els regidors i les regidores municipals per conèixer a fons cada àrea consistorial, detectar necessitats i fer propostes adreçades a tota la ciutadania. Aquestes, s’han fet arribar a la regidoria corresponent i les que poden executar el mateix alumnat s’han presentat a la comunitat estudiant del 5è curs, que les han votat i les portaran a terme el curs vinent.

Paral·lelament, l’alumnat de 6è d’aquest curs ha treballat per a elaborar un disseny per al logotip del Consell d’Infants, i ha fet tallers de sensibilització i propostes en el marc del projecte Camins Segurs. El dia 29 de maig es va celebrar el darrer ple, on es va acomiadar als i les representants dels Consell d’Infants d’enguany. El retrobament serà el curs vinent per tal de cedir i traspassar els seus càrrecs als nous representants de l’any vinent.