27 juliol de 2022 a les 10:44

New York Ska-Jazz Ensemble, Espardenya Crew i PD Parals clouen avui el 10è fITM de la Bisbal

Avui, dimecres, clou la 10a edició del fITM, el Festival Intenacional del Terracotta Museu, que enguany ha presentat el seu cartell més eclèctic i que, un any més, ha omplert de música independent en directe i sopars a la fresca tots els dimecres de juliol. La darrera vetllada d’enguany dimecres 27 de juliol de la manera més skatalítica: amb l’explosiu directe de New York Ska-Jazz Ensemble, amanit amb una sessió del col·lectiu jamaicanòfil empordanès Espardenya Crew, acompanyats del qui regenta l’Alternativa de la Bisbal, PD Parals. L’obertura de portes serà a les 20 h i començarà punxant Espardenya Crew; a les 21.30 h, hi haurà el concert de New York Ska-Jazz Ensemble i clourà PD Parals a partir de les 23.15 h. Encara es poden adquirir les darreres entrades disponibles a través d’aquest enllaç.

New York Ska Jazz Ensemble és un dels grups responsables d’insuflar nous aires a l’ska. Format l’any 1994 amb membres de The Toasters, Scofflaws i Skatalites, han actuat als principals esdeveniments de ska i jazz de tot el món. Amb el seu directe explosiu, arriba a la Bisbal una de les llegendàries formacions que més ha influït en el renaixement dels sons tradicionals jamaicans oferint una gran presència als escenaris europeus des del seu principi.

Ja fa 10 anys que els dimecres de juliol se celebra el cicle de concerts de la Bisbal d’Empordà: consolidat als exteriors Terracotta Museu i mantenint el vàlid acrònim fITM que l’ha acompanyat als Jardins de Torre Maria i al Teatre Mundial ben vàlid, enguany ha programat propostes que, si bé avui clou a ritme d’ska, hauran anat de la rumba al rock, del pop a la cúmbia i del reggae al punk. A més a més, enguany s’han recuperat les condicions d’abans de la pandèmia i les diverses varietats estilístiques també han convidat a ser concerts ballables en els quals el públic podia decidir si romandre assegut a les seves cadires, o bé ballar a peu d’escenari. I és que el cartell d’enguany desbordava estils combinant artistes internacionals amb propostes emergents: hauran desfilat per l’escenari Los Herederos de Petrona, Arrels de Gràcia, DJ Diego Armando, Yaunest, Inspira, Les Cruet i Mourn.