19 novembre de 2018 a les 14:40

Ni un cop més: activitats a la Bisbal contra la violència masclista

Aquest cap de setmana vinent la Bisbal viurà diverses activitats contra la violència masclista, coincidint amb el 25 N. Sota el lema de ‘Ni un cop més’, les propostes han estat organitzades pel Grup de Dones de la Bisbal, La Forja Baix Empordà, el col·lectiu feminista Nosaltres i el Casal Estel Roig.

Arrencarà el divendres al Casal Estel Roig, a partir de les 19h, amb la xerrada ‘El jovent diem prou a la violència masclista!’, a càrrec de l’Ona Cabello (La Forja) i l’Elena Xifre (Punt Lila i Grup LGTBIQ de la Bisbal). També hi haurà una sessió de punxa discos Estel Roig amb música feminista i begudes a preus populars.

L’endemà, dissabte, a les 19.30 h el Teatre Mundial acollirà el cinefòrum ‘Solo te he dicho guapa’, per reflexionar sobre els micromasclismes i les moltes formes de violència masclista. Més tard, a partir de les 20.30 h tindrà lloc la xerrada activa ‘Fent camí, cercant un futur’, sobre la realitat de les cases d’acollida, a càrrec d’Àngels Sales i Mercè Ribas, educadores socials de prevenció de la violència contra les dones.

Per acabar-ho d’adobar, coincidint amb el Dia Internacional contra la violència de gènere, el diumenge la plaça del Castell acollirà la pintada d’un Mural, a càrrec del col·lectiu feminista Nosaltres, a partir de les 9 h. Ja de cares al migdia, a les 12 h, es farà una concentració i lectura de manifest, a càrrec del grup de Dones de la Bisbal. Seguidament es farà un concert-vermut, de la mà de la cantant feminista, Paula Grande. Durant l’acte hi haurà una instal·lació floral per denunciar la violència masclista, presentada per un grup de joves artistes bisbalenques.