7 octubre de 2011 a les 12:56

Només es podran fer servir fogons de gas elevats a l’aplec del Remei a causa del vent

Només es podran fer servir fogons de gas i no es podrà fer cap foc a terra durant l’aplec del Remei, aquest diumenge. El Departament d’Agricultura, davant l’activació del nivell 2 del pla Alfa de risc d’incendis forestals, ha autoritzat a fer focs durant l’aplec sempre que es facin amb fogonet de gas i sobre una taula o similar.

Els focs han d’estar a més de 25 metres d’una massa forestal, nets de vegetació en un perímetre de 3 metres i amb una superfície de protecció en un perímetre de 25 metres al voltant de l’activitat. El Departament d’Agricultura també demana disposar del telèfon mòbil per poder donar avís immediat davant de qualsevol incidència al 112.

A més, els estris utilitzats per coure el menjar no poden romandre calents directament sobre superfícies amb herba seca, fullaraca, pinassa, o similar i el lloc s’ha de deixar net de brossa i deixalles.Aquest dijous la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat va alertar de l’alt risc d’incendi a partir de la passada mitjanit degut a unes condicions meteorològiques adverses, amb fortes ratxes de vent.

La DGPC ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) i des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, depenent de la DGPC, es fa seguiment continuat de la situació, en permanent comunicació amb els cossos operatius, especialment Agents Rurals, Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i Policies Locals i els Ajuntaments de les zones afectades.

Des de la DGPC es demana extremar les precaucions, evitant qualsevol activitat de risc i recordant sobre tot als automovilistes que NO llencin burilles del cotxe, encara que els semblin apagades. La DGPC fa especial èmfasi en que s’intenti restringir al màxim les activitats al costat de zones forestals seques i que en qualsevol cas es prenguin les màximes precaucions.

Les comarques afectades per aquesta situació serien: Alt i Baix Empordà, Montsià, Baix Ebre, Terra Alta, Ribera d’Ebre, Priorat, Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès, Conca de Barberà, Garrigues i Segrià.