30 març de 2024 a les 10:23

Nota d’aclariment: els treballs de dimecres permeten reduir el temps d’afectació d’avaries a la canonada general de la xarxa d’aigua

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà valora positivament els treballs fets el passat dimecres i que han permès a la ciutat poder disposar d’aigua en un parell d’hores malgrat el trencament ahir a la nit de la canonada principal. El consistori vol recordar que els treballs de dimecres no van actuar sobre la canonada principal de distribució, sinó que simplement van servir per connectar el nou dipòsit d’abastament a la xarxa, que res té a veure-hi. Tanmateix, sí que es va aprofitar el tall de subministrament per fer possible una “bifurcació” de canonades que permetés que, davant d’una avaria a la general, l’aigua pogués arribar a les llars a través de canonades secundàries.

Així, mentre els darrers anys cada avaria a la canonada ha deixat tota la Bisbal entre 6 i 8 hores sense aigua, aquesta vegada s’ha passat amb molt menys, malgrat la virulència de l’escapament provocat per la fuita, que ha buidat bona part del dipòsit. I és que fins que el dipòsit no recupera cert nivell, l’aigua no surt per les aixetes. Si la fuita d’ahir no hagués estat tant forta, el servei s’hauria pogut restablir encara amb menys temps.

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà és conscient que el problema no se solucionarà del tot fins que s’actuï de forma definitiva a la canonada principal, una obra pendent de fa anys pel seu elevat cost econòmic, però que el nou govern té previst afrontar a curt termini.