13 febrer de 2024 a les 10:23

Nou enllumenat al carrer Francesc Verntallat en el marc del Pla de Xoc de neteja i manteniment de la Bisbal

En el marc del Pla de Xoc de neteja i manteniment de la Bisbal, la brigada municipal ha canviat recentment l’enllumenat del carrer Francesc de Verntallat del municipi. La il·luminació de la via pública d’aquest tram de la Bisbal estava en mal estat i hi havia poca llum. És per això que, atenent a les demandes veïnals l’Ajuntament hi ha instal·lat un total de sis nous fanals amb led (més sostenibles), tal com ja són als carrers contigus del barri de la Guardiola.

El Pla de Xoc, que va arrencar al sector sud de la Bisbal, pel barri del Convent, continua avançant i a dia d’avui el seu radi d’actuació és la zona de la Guardiola i l’avinguda Josep Irla. La Bisbal va encetar el passat 27 de novembre l’execució del Pla de Xoc de neteja i manteniment de la ciutat, que compta amb un pressupost de 416.000 euros i una durada prevista de cinc mesos. Per fer els treballs, s’ha dividit la ciutat en 8 sectors: els veïns dels sectors afectats van rebent un escrit amb l’explicació dels treballs que es portaran, alhora que es van senyalitzant els carrers on s’actua per tal que es retirin els vehicles estacionats i poder fer amb més eficàcia les feines de neteja.

La part principal del Pla és la neteja de brutícies de la via, tant de forma manual com amb les màquines, fent servir en punts complicats aigua a pressió (que no és potable) com a reforç, juntament amb l’eliminació de totes les herbes. També s’aprofita per refer panots malmesos, canviar senyals deteriorats i repintar a on calgui. S’afegeixen o es renoven bancs i papereres, així com miralls per a millorar la visibilitat dels conductors en diferents punts. També s’actua en parcs infantils, camins rurals i enllumenat, i es fa una primera fase d’asfaltats a algunes de les vies més malmeses. La brigada municipal compta amb el suport puntual d’empreses externes, que sempre que es pugui seran de la Bisbal.

L’execució del Pla de xoc té dos objectius. A curt termini, posar la ciutat en condicions i, a mig termini, permetre que a partir d’aquesta posada a punt només calgui fer cada x temps el manteniment pertinent, programat i sistematitzat. En aquest sentit, la ciutadania té a la seva disposició el correu electrònic pladexocneteja@labisbal.cat i el canal de whatsapp exclusiu a través del 610 773 885 per fer arribar qualsevol suggeriment que es consideri adient.