26 octubre de 2021 a les 10:27

Nou Pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere del Baix Empordà

|

El Pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere contempla eixos com compromís institucional adreçat a l’Administració i altres adreçats a la ciutadania, com cultura, visibilitat i oci, vides lliure de LGTBIfòbies, coeducació, lleure i comunitat, dret a la salut, àmbit laboral, àmbit esportiu i diàleg intercultural i religiós. El principal objectiu del pla és promoure la perspectiva de la diversitat afectiva, sexual i de gènere de forma transversal en les polítiques públiques de la comarca per erradicar les desigualtats i les violències que es deriven de l’orientació sexual, la identitat de gènere i les diferències en el desenvolupament sexual.

La proposta, que s’ha estat treballant amb les entitats Emporderats, Lo Relacional i altres grups feministes i aliats de la comarca i ciutadania i personal de l’administració pública en general des del desembre del 2019 començarà a desplegar-se al novembre en un acte públic adreçat a la ciutadania. A la comarca del Baix Empordà s’han detectat  diversos casos de LGTBIfòbia i aquest pla pretén impulsar accions de prevenció des d’un enfocament comunitari i de proximitat, així com donar a conèixer i millorar els protocols d’intervenció quan ja s’han donat les situacions d’agressió.  

Els participants del procés proposen accions com una educació afectivosexual amb perspectiva LGTBI i feminista de forma transversal i a les diferents etapes del sistema educatiu, programació cultural per informar, sensibilitzar i fer visible la diversitat afectiva, sexual i de gènere, campanyes de prevenció de la LGTBIfòbia a l’espai públic com carrers, platges, festes majors o espais d’oci nocturn i més espais de trobada i de socialització. Altres accions que es fan per donar suport a aquest col·lectiu són l’acompanyament a grups de joves, com el grup Betrans o el projecte Entre, formacions a professionals de l’administració, s’està elaborant una guia de comunicació inclusiva i altres accions adreçades a millorar les condicions d’empleabilitat, sobretot de les persones amb situacions més precàries dins del col·lectiu. 

La presentació del pla es farà el proper 4 de novembre a les 18.30 h al Teatre Mundial (Passeig Marimon Asprer, 10 de la Bisbal d’Empordà). A la presentació hi haurà entrevistes, actuacions musicals, performance i exposicions: es pot consultar la programació a través dels documen adjunt a aquesta publicació