12 gener de 2022 a les 13:36

Nou punt de trobada per a persones grans al barri del Convent de la Bisbal

|

Amb l’eslògan ‘Fem comunitat!’, L’Ajuntament de la Bisbal enceta un nou projecte d’intervenció comunitària destinat a persones grans al barri del Convent amb l’objectiu principal de crear un espai de trobada per tal de millorar el seu estat de benestar personal, vincular-los en entitats i recursos i fomentar la participació ciutadana. Partint de la demanda de l’Associació de Veïnes i Veïns del Barri del Convent i la diagnosi de gent gran duta a terme recentment al municipi, s’ha detectat nombre important de persones grans que viuen soles i que no tenen xarxa social.El punt de trobada estarà ubicat al Local Social de l’Associació de Veïnes i Veïns del Barri del Convent (carrer Germans Ferrer, 9): a partir d’aquest dijous 13 de gener es farà cada setmana de 10 a 12 h.

La finalitat d’aquest nou projecte, que arrenca demà és promoure una oferta d’activitats que s’ajustin als seus interessos, estimuli la seva participació a la comunitat i així poder gaudir de la convivència, la motivació personal i la creació de xarxa social.Quan es parla d’intervenció comunitària es fa referència a un procés de canvi o millora en el qual participen diferents agents actius que són protagonistes del seu propi canvi. Així doncs, les activitats i accions que  es faran sorgiran de les inquietuds de les persones participants. Per a més informació es pot contactar amb l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de la Bisbal al telèfon 664879413 o al correu electrònic acciosocialiciutadania@labisbal.cat.

Amb aquest nou recurs s’amplia la xarxa de serveis per atendre les persones grans de la Bisbal en situació de fragilitat i/o en risc d’aïllament social. El nou punt de trobada per a persones grans al barri del Convent reforça la tasca iniciada per l’Àrea de Gent Gran de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. Si bé ja fa anys que el consistori es va dotant d’infraestructura per poder atendre  infants, joves i gent gran del municipi, una de les mancances era poder atendre les persones d’una franja d’edat que va de la jubilació fins a arribar, en alguns casos, a una etapa de dependència. És per això que l’any passat l’Àrea de Gent Gran de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà va posar fil a l’agulla per crear una la figura municipal de la tècnica de Gent Gran, oferint el servei del Punt de trobada per a la gent gran a l’Ajuntament Vell.