18 octubre de 2022 a les 8:36

Nous punts addicionals de recollida de roba a la Bisbal d’Empordà

|||

La Bisbal d’Empordà, a través de la col·laboració amb Solidança, disposa de contenidors de Roba Amiga a la via pública, arreu del municipi. Aquests contenidors, fàcilment identificables gràcies el seu color taronja, estan repartits a diverses localitzacions a les quals darrerament s’hi han afegit dos punts addicionals: a l’avinguda Josep Irla i a l’entorn del parc infantil Abat Escarré. Així, a dia d’avui, la Bisbal compta amb una desena de contenidors de recollida de roba que es poden consultar en línia a través d’aquest mapa. Alhora, es pot consultar més informació a través d’aquest enllaç a l’apartat web de residus del consistori.

Segons dades del 2020, a Catalunya s’estima que cada habitant genera 21 ,6 kg/any de residu tèxtil (postconsum), del qual se’n recullen selectivament 2,3 kg/any. Per tant, l’índex de recollida selectiva tèxtil és d’únicament el 10,6 %. Això comporta que gran part d’aquest residu acabi gestionant-se com a fracció resta, suposant uns costos directes per les administracions públiques significatius, així com un important impacte ambiental.

Cal tenir present que els contenidors de Roba Amiga també serveixen com a punt informatiu per a la ciutadania que vol dipositar les seves bosses de roba: mitjançant el panell explicatiu s’orienta a les persones de com i què pot dipositar-se en el seu interior, a més d’explicar quin serà l’objectiu de les donacions i els seus destins. I és que Els contenidors de Roba Amiga introdueixen valors com la sostenibilitat social, ambiental i econòmica, amb la pràctica ambientalista de les 3R (Reduir, Reutilitzar i Reciclar). Actualment el consorci d’entitats de la cooperativa Roba Amiga està format per Formació i Treball, ADAD-L’Encant, Solidança, Troballes i Recibaix. L’objectiu és modernitzar el sector en termes d’eficiència i rendibilitat, fent el procés de gestió de la roba de segona mà a Catalunya més eficient i reduir al màxim els residus tèxtils. Tot això, a través d’un model que promogui la inserció de persones en situació o risc d’exclusió social: es pot trobar més informació a través del seu web.