18 setembre de 2021 a les 7:29

Nova campanya de donació de sang a l’INS de la Bisbal

|

El Banc de Sang i Teixits fa una crida a participar a una nova campanya de donació de sang. Serà a l’Institut de la Bisbal d’Empordà el proper dissabte 18 de setembre, de 10 a 14 i de 16 a 20.30 h. La pandèmia de COVID-19 ha fet que la donació de sang també s’hagi d’adaptar al nou context. Per donar sang cal reservar cita prèvia des del web donarsang.gencat.cat o fent un whatsapp al 677071756. Cal portar un document identificatiu oficial i no venir en dejú.

Donant sang es pot arribar a salvar a 3 persones amb una sola bossa, hi ha molta gent que ho necessita. Segons informa el Banc de Sang i Teixits, els darrers mesos de l’any s’han reprogramat intervencions i tractaments ajornats durant l’inici de la pandèmia, un fet que ha incrementat les necessitats de sang dels hospitals. Per això, avui hi ha reserves de sang per als propers 8 dies: el nivell òptim en 10.

Donació de sang segura
La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes.