6 setembre de 2020 a les 23:37

Nova campanya de donació de sang al Pavelló Firal de la Bisbal d’Empordà

Durant l’estiu, les donacions baixen a tot Catalunya al voltant del 30% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. És per això que el Banc de Sang i Teixits ha reforçat les campanyes de donació a l’estiu per mantenir les reserves en els nivells habituals. Es calcula que, els hospitals catalans necessiten 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. Per això, es fa una crida perquè es participi les campanyes de donació organitzades arreu de Catalunya.

La Bisbal d’Empordà s’ha sumat al conjunt de municipis que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. En aquest sentit, el proper dissabte 12 de setembre el Pavelló Firal acollirà un espai de donació de 10 a 14 i de 16 a 20.30 hores. És necessari que les persones donants reservin hora des d’aquest enllaç al web del Banc de Sang i Teixits.

Aquest estiu, reserva hora i ‘Multiplica’t per 10’
La campanya d’estiu proposa als ciutadans el repte d’aconseguir que 10 persones del seu entorn donin sang al juliol i agost. A més de donar sang, qualsevol persona pot utilitzar el ‘Multiplicador’, una eina que ens permet un enllaç propi per a compartir amb amics i familiars i animar-los a reservar hora per donar sang. Des del web donarsang.gencat.cat/multiplicat podem crear la imatge i el nostre enllaç i compartir-lo directament des de Whatsapp o xarxes socials amb el nostre entorn. A més, cada cop que algú reservi hora a través del nostre enllaç rebrem un correu electrònic que ens avisarà que hem sumat una nova donació al nostre repte.

Campanyes amb mesures de seguretat
La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres. Cal recordar, a més, que el coronavirus Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.