19 juny de 2020 a les 8:35

Nova campanya de donació de sang al Pavelló Firal de la Bisbal d’Empordà

|

Aquests dies, el Banc de Sang i Teixits està fent una crida a la ciutadania per mantenir  el ritme de donacions, que continuen essent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional. 

La Bisbal d’Empordà s’ha sumat al conjunt de municipis que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. En aquest sentit, el proper dissabte 20 de juny el Pavelló Municipal acollirà un espai de donació de 10 a 14 i de 16 a 21 hores. És necessari que les persones donants reservin hora des d’aquest enllaç al web del Banc de Sang i Teixits.

Campanyes amb mesures de seguretat
La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres. Cal recordar, a més, que el coronavirus Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.