23 febrer de 2022 a les 18:07

Nova edició del Cercle de Dones: el SIAD continua treballant amb l’Ajuntament per desenvolupar activitats d’igualtat

|

L’Àrea de Joventut i Igualtat de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà continua treballant colze a colze amb el Consell Comarcal a través del Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones de la Bisbal d’Empordà. Fent balanç d’aquest darrer any, es fa molt bona valoració de les activitats proposades: la participació continua incrementant-se. En aquesta línia, es continua apostant per propostes en perspectiva comunitària fent ús d’ubicacions com l’Espai1700Jove i treballant transversalment amb les diverses àrees del consistori bisbalenc. En aquest sentit, el 2022 es vol continuar treballant amb aquesta mirada, apostant per projectes que puguin anar dirigits a les diverses realitats ciutadanes amb l’objectiu de promoure i fomentar la igualtat i la perspectiva de gènere, consolidant l’Àrea com a punt referencial al municipi. Va ser el novembre passat quan es va presentar al Teatre Mundial el Pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere del Baix Empordà, amb la corresponent adhesió municipal. 

Torna el Cercle de Dones a les Escoles Velles
El proper dimecres 16 de març comença una nova edició del cicle Dones en Cercle. Es tracta d’un conjunt de trobades de dones que es faran setmanalment a mode d’espai on fer una aturada, reflexionar, gaudir, participar activament i poder expressar-se lliurement. L’organització també pretén fer prendre consciencia de la identitat com a dones, així com reconnectar amb l’essència de ser-ho. 

Les sessions seran facilitades per la psicòloga del SIAD, Neus Gómez Gonzalo i les sessions es faran els dimecres, del 16 de març al 15 de juny (excepte el dimecres 8 de desembre, que és festiu), a les dependències de les Escoles Velles (Carrer 1 d’octubre del 2017, 6). L’horari serà de 19h a 21 h i es desenvoluparà respectant totes les mesures necessàries i vigents per a la prevenció del contagi de la COVID-19. El Cercle de Dones està organitzat pel Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones de La Bisbal d’Empordà i el SIAD del Consell Comarcal del Baix Empordà, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones. L’activitat serà gratuïta però cal inscriure’s prèviament i abans de l’11 de març (al SIAD comarcal (pl. Joan Carreras i Dagas, 4-5, bxs. Tel 972 64 23 10). Es pot consultar més informació a través d’aquest enllaç.

El Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones (SIAD) té com a objectiu potenciar la igualtat entre totes les dones i homes del municipi, així com informar, atendre i orientar en tots els temes d’interès per a les dones i assessorament a les entitats de dones del municipi sobre ajuts, subvencions i recursos. També participa en les celebracions del Dia de les Dones i del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Aquest conjunt de serveis i activitats s’emmarquen en el projecte de desenvolupament de polítiques actives que realitza el municipi per fomentar la igualtat efectiva de drets i oportunitats entre homes i dones.