29 maig de 2019 a les 18:29

Nova edició del cicle de tallers ‘Salut i dona’ a les Escoles Velles

Amb motiu del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, el Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones de la Bisbal d’Empordà i el SIAD del Consell Comarcal del Baix Empordà, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, han programat novament un cicle tallers gratuïts. Es desenvoluparan entre el 29 de maig i el 12 de juny i se centraran en aspectes de la salut femenina. Les places són limitades i cal fer inscripció gratuïta i obligatòria, a través del telèfon 972 64 23 10 o del correu electrònic siad@baixemporda.cat

1. ‘Txikung’, a càrrec de Berta Cabré
El txikung és una disciplina mil·lenària que troba les seves arrels en la medicina tradicional xinesa. Mitjançant el moviment, postures estàtiques, la respiració i la concentració, el txikung esdevé un poderós sistema terapèutic que ens permet enfortir i fer circular la nostra energia vital, el txi, i aconseguir d’aquesta manera conservar o restablir la salut, prevenir un gran nombre de malalties i tranquil·litzar la ment. La pràctica del txikung s’adapta perfectament a les necessitats de cada individu i és fàcil de practicar en qualsevol edat. En aquets taller es presentarà el txikung dels elements on treballarem les cinc energies bàsiques per tal d’equilibrar-les i enfortir-les.
> Dimecres 20 de maig, de 19 a 21 h.

 
2. ‘Com alliberar emocions amb tapping’, a càrrec de Laia Hernández Roig
El tapping és una eina d’alliberament emocional molt senzilla i eficient. Consisteix en l’aplicació d’uns copets suaus amb la punta dels dits sobre uns punts del cos.Pot servir per treballar diferents aspectes que ens suposin angoixa, por o altres emocions.Aquest taller, pensat com a introducció a la tècnica d’EFT, permetrà aprendre “la recepta bàsica” per autoaplicar-te tapping.
> Dijous 30 de maig de 2019, de 19 a 21 h

 
3. ‘Eines per al benestar femení’, a càrrec de Mercè Cando
Un taller vivencial destinat a dones de totes les edats i majors d’edat. Es treballaran, a grans trets, algunes eines per a la millora de la salut com a dones: salut en general, salut menstrual i salut específica per al nostre cos de dona.
> Dimarts 4 de juny de, 19 a 21 h


4. ‘Calma: eines per a reduir l’estrés’, a càrrec de Neus Gómez
Estar sotmesa a estrès de manera continuada afecta la salut física emocional i psicològica, descompensa el benestar. En aquest taller es dedicarà una estona a centrar-se en les presents, a escoltar-se i a aprendre, de forma senzilla, diferents maneres de ressituar-se i de tornar a assumir el control dels pensaments i les emocions. Una estona de calma.
> Dimarts 12 de juny de, 19 a 21 h