6 juny de 2024 a les 14:03

Nova edició del Daró Folk a la plaça Major de la Bisbal amb Ministrers del Sabre i Flowk

El passat 1 de juny el Vermut Folk de la plaça del Castell de la Bisbal d’Empordà va incloure un monogràfic de balls folk per tal que tothom els pogués practicar i agafar soltura. Es podrà posar a la pràctica a partir d’aquest divendres a la plaça Major, on torna el Daró Folk. Enguany seran dos divendres consecutius: el 7 de juny, amb Ministrers del Sabre, i el 14 de juny, amb Flowk. Ambdós dies, a partir de les 22 h, la plaça Major es tornarà a omplir de música d’arrel i de balls tradicionals. Organitzat per l’Associació Arpa de Bec i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, el cicle de concerts de música d’arrel enguany proposa dues vetllades de concert a l’escalinata de l’Església de Santa Maria (excepte si plou, que es demana consultar les xarxes socials de l’entitat organitzadora).

El tret de sortida el farà aquest divendres 7 de juny el grup Ministrers del Sabre. Nascut l’any 2005 amb la voluntat d’acompanyar musicalment els gegants de Sant Simó de Mataró amb una formació de cobla de ministrers, ha actuat en diferents formacions però sobretot com a cobla de ministrers i com a grup de ball folk, alhora que ha participat a festivals d’arreu de Catalunya i Europa, com el Festival Folk Internacional Tradicionàrius. 

El següent i últim assalt, el divendres 14 de juny, anirà a càrrec de Flowk. La formació oferirà un concert / ball folk amb un repertori que els ha dut a tocar a festivals a Portugal, Aragó, França o Itàlia. Les seves cançons de composició pròpia amb sonoritats mediterrànies, cèltiques i en general amb influències de la música folk europea, configuren un ball folk complet i animat.