25 maig de 2012 a les 14:55

Nova reunió del Consell d’Iniciatives Econòmiques

Ahir dijous es va portar a terme la reunió del mes de maig del Consell d’Iniciatives Econòmiques, un òrgan de participació ciutadana dels sectors econòmics de la ciutat, especialment dels sectors comercial, turístic, industrial i de serveis.

Els temes que es van tractar en la reunió d’ahir van ser l’anàlisi i balanç de les fires organitzades des de l’àrea de Promoció de la Ciutat durant aquests primers mesos de l’any, tals com l’Artesana, fira d’artesania i ceràmica o la fira-mercat de l’1 de maig. Per altra banda, es va fer esment a les noves línies de treball de l’àrea de Desenvolupament Local respecte a les polítiques actives d’ocupació, la formació ocupacional o el suport a l’empresa i l’emprenadoria.

La reunió va servir també per donar els resultats de l’estudi “Mirada turística a la Bisbal d’Empordà. Estudi de l’anàlisi del comportament dels visitants”, un treball realitzat des de l’àrea de Promoció de la Ciutat gràcies a la contractació de persones a l’atur a partir de les subvencions dels plans d’ocupació del Servei d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat. L’estudi ha permès saber el comportament dels visitants a la població a partir dels seguiments a 50 persones o grups durant l’estiu 2011, amb l’objectiu que una vegada obtinguts els resultats, se’n poguessin extreure i analitzar les dades per establir possibles directrius o actuacions futures en matèria de promoció de la ciutat.

El CIE esdevé un ens proactiu per a la promoció de la ciutat amb la missió d’impulsar i reforçar l’activitat econòmica de la Bisbal d’Empordà, partint de la base que aquesta activitat té una dimensió local, nacional i internacional.