5 octubre de 2015 a les 12:15

Nova sessió de l’Espai Empresa sobre la importància de l’associacionisme empresarial als polígons d’activitat econòmica

30/09/2015

Les sessions de l’Espai Empresa són un espai de debat i reflexió sobre aspectes vinculats al desenvolupament econòmic i ocupacional en el marc del Pla Estratègic impulsat pels ajuntaments de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret.

El passat dimecres 30 de setembre es va celebrar a Nexes, el viver d’empreses de Forallac, la jornada l’Associacionisme empresarial com a eina d’impuls del polígons d’activitat econòmica. L’objectiu principal de l’acte era presentar als empresaris del territori i als demés agents implicats la primera fase del Pla de dinamització dels polígons i les zones d’activitat econòmica que s’està duent a terme dins l’àmbit  del Pla Estratègic de desenvolupament econòmic i ocupació dels municipis de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret.

La sessió va començar amb una presentació per part de l’alcalde de Forallac, el Sr. Josep Sala, i va comptar amb la presència de diferents representants polítics dels Ajuntaments implicats. Posteriorment, es van presentar els resultats de la primera fase del Pla de dinamització dels polígons i les zones d’activitat econòmica a càrrec de l’empresa consultora DAC solucions mediambientals.

La part central de la jornada va ser la intervenció dels dos ponents convidats, el Sr. Narcís Xifra, president de l’Associació de propietaris del polígon industrial de Riudellots de la Selva i el Sr. Víctor Torrent, director general de l’Unió de polígons industrials de Catalunya. Els ponents, mitjançant l’exemple de diferents casos d’èxit,  van coincidir en destacar la importància de l’associacionisme empresarial com a eina d’impuls per millorar la competitivitat dels polígons industrials catalans i per tant de les empreses que s’hi troben ubicades.

Per finalitzar es va realitzar un torn de preguntes i dubtes que va derivar en un debat entre els ponents, els empresaris i els representants dels municipis.

Es preveu que el Pla de dinamització dels polígons i les zones d’activitat econòmica estigui finalitzat a finals d’any. Es presentaran els resultats definitius i accions a emprendre en una sessió amb el mateix format que aquesta.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i està cofinançada pel Fons Social Europeu.