29 gener de 2015 a les 12:34

Nova zona vermella al sector comercial del carrer Jaume II

La zona comercial del carrer Jaume II compta amb una segona vermella d’aparcament, de dues places, situada a un dels seus extrem. Amb aquesta actuació s’ha donat resposta a la demanda del sector comercial de la zona de poder disposar d’aquests espais de forma repartida per facilitar la mobilitat dels consumidors.

Segons el regidor de Via Pública de l’Ajuntament de la Bisbal, Xavier Dilmé, considera que la valoració que es fa d’aquestes zones d’aparcament de 10 minuts “és altament positiva i prova d’això és que tenim demandes de diferents carrers per instal·lar-ne més, peticions que estem valorant”. En aquest sentit, valora precisament que es vagin creant a demanda els mateixos comerciants.

L’Ajuntament va crear les primeres zones vermelles d’aparcament per fer compres ràpides als comerços el juliol de l’any passat. En aquests espais, es pot estacionar durant 10 minuts de forma gratuïta i posant només un rellotge amb l’hora d’arribada o apuntant-la en un paper. Les primeres es van situar a la zona de Francesc Macià-Amor Filial-Folch i Torres (sector Torre Bisbal) i a Agustí Font-Voltes. De llavors ençà es van estendre a Jaume II, carrer Ample i carrer Pere Canyà.

El seu objectiu és facilitar aquesta compra diària ràpida, que pot ser comprar el diari, el pa o recollir una comanda en zones d’alta densitat comercial. La zona vermella no és una alternativa a la zona blava sinó un complement en els llocs on ja n’hi ha i una manera de tenir espai per aquest tipus de consum en les zones comercials en què no hi ha zona blava. Per les compres de més durada, al centre de la ciutat hi ha la zona blava, amb una tarifa mínima de només 20 cèntims i una hora gratuïta pels residents a la ciutat, ja que el que es busca és que sigui efectiva la rotació dels vehicles i no la recaptació.

Les zones vermelles funcionen de dilluns a dissabte de 8:00h a 13:00h i de 17:00h a 20:30h, i els diumenges i festius de 8:00h a 15:00h. Estan delimitades per pintura d’aquest color, disposen d’un rètol explicatiu sobre el seu funcionament i són controlades per la Policia Local, encarregada de sancionar els incompliments dels usuaris.