7 novembre de 2023 a les 18:35

Novembre contra la violència: ampli ventall d’activitats programades amb motiu del 25N

Aquest mes es commemora el 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Xerrades, conferències, teatre, teatre i més: un any més la Bisbal acollirà un ampli ventall d’activitats que ja arrencaran els dies previs, si bé el gran gruix d’activitats serà el dissabte 25N.

Enguany la programació de propostes vinculades arrenca el divendres 17 de novembre a la Biblioteca Lluïsa Duran amb una xerrada de prevenció de violències a càrrec de l’escriptora Gemma Lienas. Autora de autora de llibres com: Així és la vida, Carlota o El diari lila de la Carlota, Lienas també es diputada del PSC al Parlament i oferirà una xerrada per a tots els públics per tal de parlar i donar visibilitat sense tabús.

La programació continuarà el dimecres 22 de novembre, a les 12 h del migdia, amb la conferència ‘Perspectiva de gènere. Abordatge i prevenció de les violències masclistes’. Anirà a càrrec de Mònica Utrera i serà dirigida a professionals de l’àmbit social del Baix Empordà.

Un 25N amb propostes durant tota la jornada
Finalment el 25N, que enguany cau en dissabte, l’activitat arrencarà a les 12 h a la plaça Major de la mà del Grup de Dones, amb una lectura de manifest a càrrec de noies esportistes. Anirà seguit de la intervenció teatral ‘Toca de peus a terra’ a càrrec de la companyia Impactat.
Al vespre, a les 19 h, el Teatre Mundial acollirà una conferència per explicar la Llei ‘Només sí és sí’ a càrrec de Júlia Bisquert Lloveras, advocada especialitzada en violència de gènere, del bufet de Carla Vall. Finalment, a les 20.30 h, es farà l’obra ‘Bimind’ de dansa contemporània de Colectivo Tac-Tiq. Ambdues activitats oferiran servei de canguratge gratuït.