15 juny de 2023 a les 9:37

OKDW s’incorpora al cartell del fITM de la Bisbal d’Empordà, que tindrà una prèvia a l’Alternativa amb The Skatalites i Soweto

||||

OKDW s’incorpora al cartell del Festival Internacional del Terracotta Museu (fITM) en substitució d’Alba Morena, que cau de la programació per motius absolutament aliens a l’organització. OKDW, projecte de l’artista Virts Martos (Cubelles), combinarà una amalgama d’estils que van des del RnB, el soul, el jazz o el pop, parlant obertament de realitats contradictòries de la seva generació. Presentant el seu primer LP 08880, compartirà vetllada amb la proposta d’indie-pop Filipin Yess i amb Bankrobber Gang DJs, tancant el 3r dimecres de fITM, el 19 de juliol.

Si bé la resta del cartell es manté tal com es va presentar, una altra novetat anunciada per l’organització és un concert que esdevindrà una gran prèvia del fITM el dijous 29 de juny: el comiat The Skatalites de l’emblemàtica sala de concerts l’Alternativa de la Bisbal d’Empordà. La llegendària banda, formada a Jamaica l’any 1964, està considerada la creadora de l’ska i, de retruc, influents del rocksteady, el reggae, el dub, el dancehall i els seus descendents musicals que deriven dels sons jamaicans. Compartiran vetllada amb la banda barcelonina d’ska clàssic, Soweto. També hi haurà algun DJ convidat per confirmar i ja es poden adquirir entrades a través en línia (18 euros anticipada i 23 euros a taquilla). El concert, organitzat amb la col·laboració de l’entitat Indivendres, s’emmarca en la programació del 10è aniversari de l’Alternativa, sala de concerts bisbalenca ubicada al Passeig Marimon Asprer.


Un fITM amb un ampli ventall d’estils musicals per cada dimecres de juliol
Ska, sons caribenys, rumba, folk, cúmbia, pop, indie o hip hop. El cartell de l’11è fITM de la Bisbal d’Empordà, acrònim que respon al Festival Internacional del Terracotta Museu (i que anteriorment també va ser vàlid als Jardins de Torre Maria i al Teatre Mundial), fidel a la seva essència, un any més oferirà una dotzena de propostes repartides en els quatre dimecres de juliol, quatre nits que aixopluguen un ampli ventall estilístic. I és que, tal com es demostra a cadascuna de les seves edicions, al fITM hi caben tots els gèneres, sempre des del prisma de donar veu a propostes emergents o que defugen els circuits mainstream, configurant un programa d’allò̀ més eclèctic.

Enguany cada nit tindrà un focus musical ben determinat. La primera nit, el protagonisme és per l’ska i els sons caribenys, amb els nord-americans The Toasters, Les Testarudes i els col·lectiu de punxadiscs empordanès Espardenya Crew.. La segona nit deixarà pas als sons d’arrel, amb les acordions de Carles Belda & Joan Garriga i també les atmosferes pirinenques d’Arnau Obiols, rematant la nit el DJ bisbalenc Diego Armando. La tercera vetllada reunirà la recentment confirmada OKDW i la proposta d’indie-pop Filipin Yess, amb els Bankrobber Gang DJs tancant. I el darrer dimecres, disbauxa crítica amb Joan Colomo i la Radiofórmula i hip-hop nostrat amb Extraño Weys, amb PD Pubilla Hilton per acabar.

El Festival Internacional del Terracotta Museu (fITM) ja ha esdevingut una cita imprescindible de l’estiu a la Bisbal, i per extensió de tot l’Empordà i de les Comarques Gironines. Ben consolidat als exteriors de l’emblemàtic museu de ceràmica Terracotta Museu, refermarà enguany l’aposta per programar als dimecres fent una apel·lació́ directa a la gent del territori i defugint dels caps de setmana farcits de propostes arreu de la comarca. Les diverses varietats estilístiques també́ convidaran a ser concerts ballables en els quals el públic podrà̀ decidir si vol romandre assegut a les seves cadires, o bé ballant a peu d’escenari.

Un any més el festival tindrà lloc cada dimecres de juliol, amb doble ració́ de concerts, servei de bar i sopars a la fresca, als exteriors del Terracotta Museu. Les entrades ja es poden adquirir sempre a preus populars a través del web del festival, amb l’opció d’un abonament que premia els espectadors fidels.