30 novembre de 2011 a les 14:59

Òscar Aparicio és el nou alcalde de la Bisbal després que ha prosperat la moció de censura presentada per PSC i CiU

Òscar Aparicio és el nou alcalde de la Bisbal d’Empordà després que aquest migdia ha prosperat la moció de censura que van presentar els regidors dels grups municipals del PSC i de CiU. La moció, a part dels dos grups que la van presentar, ha rebut el vot favorable del regidor del PP mentre que el regidor d’ICV-EUiA s’ha abstingut. Els sis regidors d’ERC, fins avui a l’equip de govern, hi han votat en contra.

Òscar Aparicio ha motivat la presentació de la moció de censura en la nul·la disposició al diàleg i la falta de cerca d’acords de l’anterior equip de govern d’ERC, en minoria. També l’ha motivada per la paràlisi que ha sofert l’Ajuntament en aquests mesos de mandat d’ERC i la desídia de l’equip de govern a l’hora de prendre decisions. Finalment, també ha apuntat  a motius econòmics, citant la situació econòmica que viu l’Ajuntament i la manca de mesures correctores.

El ple ha començat amb el constitució de la mesa d’edat, que han format els regidors de més edat, Carme Vall (ERC) i de menor edat, Jordi Gasull (PSC), que han donat pas a les intervencions dels regidors. El futur alcalde ha justificat la presentació de la moció de censura, posteriorment ha seguit la intervenció de Lluís Sais en resposta a la moció i posteriorment han intervingut els regidors del PP, Andrés Cano; d’ICV-EUiA, Pere Teixidor i de CiU, Núria Anglada. Una vegada feta la votació, el regidor de la mesa d’edat Jordi Gasull ha lliurat la vara de comandament al nou alcalde, que ha promès el càrrec.

El ja nou alcalde, Òscar Aparicio, ha fet el seu primer discurs en el que ha dit que ‘és un honor ser alcalde de la ciutat’ i ha dit que és un càrrec que assumeix amb ‘il·lusió’. Aparicio ha agraït el suport de tots els que han confiat en ell, s’ha proposat acabar la legislatura havent fet una bona tasca de govern i s’ha posat com a punt de referència el pacte amb CiU que hi ha al Consell Comarcal del Baix Empordà, que  ‘està funcionant molt bé’, ha assegurat.

El flamant alcalde ha dit que el seu primer repte és equilibrar l’ hisenda municipal, buscar la manera d’anar per feina i aprovar el pressupost del 2012,  acabar construccions emblemàtiques per la Bisbal, ajudar els que passen moment difícils amb uns Serveis Socials de qualitat i afrontar el nou Pla general. L’alcalde ha dit que ‘cal l’ajut de tothom. La Bisbal no es construeix només des del Ajuntament, sinó des de tota la ciutadania i tots ens hi hem d’implicar’ ha assegurat l’alcalde que ha acabat la seva intervenció citant Nelson Mandela i Mahatma Ghandi en el sentit de que per aconseguir les coses cal actuar plegats.