5 maig de 2021 a les 11:15

Parlem d’Educació a la Bisbal d’Empordà: nova edició del cicle de xerrades educatives al Teatre Mundial

|

Aquesta setmana arrenca la tercera edició de Parlem d’educació a la Bisbal d’Empordà que tindrà lloc durant els tres propers divendres: 7, 14 i 21 de maig. El cicle de xerrades educatives està organitzat per les sis AMPA’s dels centres educatius bisbalencs i l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn acordat amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que pretén coordinar i dinamitzar la comunitat educativa de la Bisbal, creant propostes conjuntes que potenciïn una educació integral. L’any passat, a causa de les restriccions derivades de la COVID-19, la proposta no es va poder dur a terme a l’octubre com és habitual: les AMPA’s i l’Ajuntament ho van ajornar i ara es recupera amb l’objectiu no perdre l’oportunitat de gaudir d’una formació educativa.

Aquest divendres, 7 de maig, s’enceta el cicle amb ENGINY-ERA, amb la xerrada ‘Com ajudar els teus fills i filles en la seva orientació acadèmica i professional’. Enginy-era es tracta d’un projecte social que té com a objectiu fer arribar les disciplines STE(A)M (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arquitectura i Matemàtiques) a tots els infants a través de tallers, activitats i projectes amb la voluntat de trencar amb els estereotips de gènere o qualsevol altra discriminació  i aconseguir l’equitat en el món laboral, la igualtat d’oportunitats i que tothom sigui lliure d’escollir el seu futur professional.

El divendres següent, 14 de maig, serà el torn d’Imma Marín amb la xerrada ‘Jocs, Videojocs, tauletes i regals en la vida quotidiana dels nostres fills i filles’. La proposta plantejarà els beneficis del joc per al desenvolupament infantil dels infants i quin és el paper de famílies i educadors/es com a persones garants i facilitadores del joc dels infants.

Finalment, el 21 de maig, Jaume Funes tractarà una proposta per mirar educativament els adolescents com a personatges que experimenten, assagen per ser, volen ser feliços i aspiren a tenir unes altres relacions amb els seus adults, que mai els consideren prou madurs. La xerrada es titula: ‘Estima’m quan més ho necessito: educar els nois i noies adolescents a casa i a l’escola’.

Enguany, a causa de les mesures sanitàries derivades de la situació de pandèmia, cal fer inscripció prèvia a l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà: al correu electrònic ensenyamntlabisbal@gmail.com o al telèfon 972 64 67 37.