20 desembre de 2019 a les 14:03

Participació del consistori a diversos programes del Servei d’Ocupació de Catalunya

Per quart any consecutiu, s’ha participat al programa ‘Contractació en pràctiques de joves beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya’, destinat a contractar joves titulats/ades sota modalitat de pràctiques durant un període de 6 mesos, per tal que adquireixin experiència. Els perfils contractats han estat tècnic/a d’Esports, tècnic/a de Medi Ambient en Gestió de Residus Municipals i Suport Informàtic.  

D’altra banda, a través del Pla de Barris, el consistori continua desenvolupant el projecte Treball als Barris: una iniciativa que vol permetre a persones en situació d’atur la possibilitat de poder treballar al consistori durant un període de 6 mesos, per així poder adquirir experiència professional. Enguany ha atès més de 60 persones, a les quals se’ls han ofert serveis d’orientació laboral i millora de competències bàsiques, així com formació instrumental.  

També cal esmentar el programa Treball i Formació, que té l’objectiu d’oferir llocs de treball i formació a persones aturades de llarga durada majors de 45 anys i a persones perceptores de la Renda Garantida. Mitjançant un conveni amb el Consell Comarcal, s’han assumit un total de 12 treballadors/es procedents d’aquest programa: durant mig any estaran distribuïdes a diverses àrees municipals fent tasques de suport. Les persones participants combinen els treballs al consistori amb sessions de formació laboral destinades a millorar el seu perfil ocupacional.