2 juliol de 2019 a les 11:27

Paupiripau enceta la setena edició del fITM amb una prèvia al Mar de Tasmània

El fITM 2019 arrenca demà, dimecres 3 de juliol, amb una prèvia al Mar de Tasmània: aquest any el juliol té 5 dimecres i, el primer, servirà per escalfar motors abans d’instal·lar el “tingladu” als Jardins de Torre Maria. El parlavanenc Pau Giralt estrenarà el directe del seu projecte Paupiripau i presentarà el seu àlbum de debut: Pau al món. Giralt, que ha estat teclista de bandes com Medusa Box o Sanjays, ha desenvolupat aquest projecte acompanyat dels bisbalencs Jordi Serradell i Enric Bassacoma. Acabarà d’amenitzar la vetllada el rupianenc DJ Badreix amb una eclèctica sessió de música enllaunada. 

Un any més els dimecres de juliol torna el cicle de concerts als Jardins de Torre Maria de la Bisbal d’Empordà. Ja serà la 7a edició: era el 2013 quan el col·lectiu Indivendres es va proposar dinamitzar el juliol empordanès. I és que des de llavors que trenquen la setmana pel bell mig i tots els dimecres de juliol s’amenitzen amb concerts i sopars a la fresca. El Festival Internacional de Torre Maria (fITM) ja ha esdevingut una cita imprescindible de l’estiu a les comarques gironines. 

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i del segell Bankrobber, el patrocini d’Estrella Damm, la col·laboració de SONA i els serveis de restauració, allò que el 2013 fou El Tingladu, ja fa 6 anys que s’ha consolidat com el Festival Internacional de Torre Maria. I és que la fórmula funciona: entrada gratuïta amb donació voluntària, sopar a la fresca, actuacions musicals i bon ambient davant l’imponent casa indiana que acull l’oficina de turisme municipal.

Enguany cal fer esment d’una marcada aposta internacional amb un cartell amb noms d’artistes tan diversos com el ghanès Ayuune Sule o l’argentina Sofia Viola. Koko Jean & The Tonics és el projecte de l’exvocalista de The Excitements que culminarà el fITM amb una explosiva mescla de soul, rock’n’roll i blues. També són d’allò més notòries les actuacions de prometedores propostes emergents amb vincles empordanesos, com Estramoni, Da Fak, TLTXT o el mateix Paupiripau. Completaran el cartell propostes destacades de l’escena catalana com el ganxó Xavier Calvet o l’home orquestra del Montseny: Esperit!. La programació de la setena edició el Festival Internacional de Torre Maria acabarà de ser amanida per les sessions d’alguns punxadiscos del territori, com DJ Diego Armando, Gramophunk DJ o l’esmentat DJ Badreix.

Una comissió gastronòmica autogestionada pel fITM
Actuacions musicals a banda, una de les novetats més destacables d’enguany és que el Festival Internacional de Torre Maria es tira a la piscina per tramar les seves propostes de sopar. Agraïts per la col·laboració oferta pels serveis de restauració locals aquests darrers anys, l’organització fa un pas endavant i s’apodera cap a l’autogestió. És per això que l’entitat ha forjat una comissió gastronòmica que anirà oferint diferents opcions de menú cada dimecres de juliol.

Serà a preu popular i per 8 euros es podran degustar menús que volen maridar amb la vetllada. Tindran un preu de 10 euros, amb got reutilitzable i got de vi o cervesa. Si bé el primer dimecres de juliol el fITM transcorrerà als jardins de la Pizzeria del Mar de Tasmània, la resta dels dies la comitiva gastronòmica servirà un tajine, una fideuada, una botifarrada i una costellonada, respectivament. Cal tenir present que sempre hi haurà disponible una opció vegana i que seran àpats fonamentats amb productes locals i de qualitat.