31 maig de 2016 a les 12:40

Petits grans regidors: Darrera sessió del Consell d’Infants Municipal

||

El passat dijous 26 de maig es va celebrar la darrera sessió del Consell d’Infants de la Bisbal d’Empordà, en el qual participen els alumnes de 6è de primària de les escoles del municipi. El proper Consell no serà convocat fins al curs 2016-17, quan els (petits) regidors actuals seran cridats a principi de curs per aprovar l’acta d’aquesta tercera sessió i fer el traspàs del seu càrrec al nou consell d’infants.

Al llarg del curs 2015-16 s’han celebrat tres sessions repartides en trimestres, igual que el curs escolar. Aquest tercer plenari, de cloenda i d’avaluació del curs escolar, va ser dirigit per l’alcalde Lluís Sais i el regidor de l’àrea d’Ensenyament, Enric Marquès.

L’acte va comptar amb la presència dels regidors de Cultura, Carles Puig, de Comunicació, Noves tecnologies, transparència i participació, Josep M. Castells, de Joventut i Igualtat, Maria Roure, d’Acció Social i Ciutadania, Maite Bravo i Carme Vall, regidora d’Hisenda i Patrimoni, Administració i Règim Intern i Gent Gran.

Aquest CIM, a més, va servir per fer entrega a les representants de Càritas Diocesana, la seva presidenta, Esperança Serra i la secretària, Rosa Gual, dels fons recollits a la parada dels infants durant la fira de l’1 de maig a la Bisbal d’Empordà.

Els regidors del CIM van poder fer un petit canvi d’impressions amb els seus homòlegs adults. Finalment, la valoració dels assistents va ser molt positiva i, a més, tots els participants del Consell d’Infants van coincidir en afirmar que ha estat una experiència molt divertida i edificant.

Un dels objectius més importants dels plenaris és que els infants de les diferents escoles que participen al Consell d’Infants es puguin trobar per debatre, defensar i donar la seva opinió sobre el que volen canviar, millorar de la seva pròpia ciutat.

Finalment, l’objectiu del CIM és que els infants prenguin consciència de la importància que té la participació, que aprenguin a escoltar-se els uns als altres, a donar la seva opinió, a desenvolupar el pensament crític. Els plenaris són, en definitiva, un espai de cohesió i desenvolupament ciutadà de tots els infants que formen part del Consell d’Infants.